aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΗ διπρόσωπη Κύπρος «ανέστησε» το Αζερμπαϊτζάν (vid)

Η διπρόσωπη Κύπρος «ανέστησε» το Αζερμπαϊτζάν (vid)

Διπρόσωπη εμφανίστηκε η Εθνική Κύπρου στο παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν για τη 2η αγωνιστική του α’ ομίλου της Γ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών και ηττήθηκε με 1-0 στο ΓΣΠ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν κάκιστο στο πρώτο ημίχρονο, όταν και δέχθηκε το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση με τον Μεντβέντεφ στο 30’.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο η Κύπρος ήταν αισθητά βελτιωμένη στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πιο διεκδικητική, όμως υστερούσε στο εκτελεστικό κομμάτι με αποτέλεσμα να μην σκοράρει για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι και να δεχθεί δεύτερη σερί ήττα στη διοργάνωση.

Πρώτη νίκη μετά από 11 αγώνες για το Αζερμπαϊτζάν που μάζεψε τους πρώτους τρεις βαθμούς στον όμιλο. Τελευταία η Κύπρος είναι η μοναδική που δεν έχει βαθμό. Δεύτερη ήττα για τον Γιόχαν Βάλεμ στον πάγκο της Κύπρου.

Τραγικό πρώτο ημίχρονο

Κάκιστη εμφάνιση από την Εθνική Κύπρου στο πρώτο ημίχρονο. 10 τελικές προσπάθειες κατέγραψαν οι φιλοξενούμενοι (πέντε στο στόχο), τέσσερις η Κύπρος (δύο στο στόχο), ενώ η κατοχή της μπάλας ήταν στο 35-65%.

Ιδίως στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα είχα χαμένα απέναντι στους Αζέρους. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν κάποιος δεν γνώριζε το όνομα του αντιπάλου θα πίστευε ότι ήταν μία από τις υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Μεντβέντεφ στο 30’ σε μία φάση που αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της Κύπρου. Τραγικά λάθη στην άμυνα, πανικός και ανισορροπία με τον αρχηγό των Αζέρων να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.


Στη μοναδική καλή στιγμή που είχε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο η τύχη της γύρισε την πλάτη, όταν ο Χριστοφή έκανε ωραία κίνηση, σούταρε εκτός ισορροπίας και είδε την μπάλα να κτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Ξεμύτισε αλλά δεν βρήκε λύσεις

Με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάστηκε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο η Εθνική Κύπρου. Όχι πως οι παίκτες του Γιόχαν Βάλεμ σφυροκόπησαν την αντίπαλη εστία, αλλά ισορρόπησαν την κατοχή της μπάλας και πατούσαν πιο εύκολα στην περιοχή των Αζέρων. Ένα σουτ του Τζιωνή, ένα του Κάστανου και μια καλή προϋπόθεση με τον Λοΐζου (η είσοδός του έδωσε επιθετική πνοή) ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που υστέρησε στο εκτελεστικό κομμάτι. Μέτρια έως κακή η παρουσία του Πιέρου Σωτηρίου δεν μπόρεσε να τραβήξει το κουπί στην επίθεση.

«Δύο στα δύο» το Μαυροβούνιο

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Μαυροβούνιο, χωρίς να είναι καλύτερο, το αντίθετο μάλιστα, κατάφερε να «αποδράσει» με τους τρεις βαθμούς από το Λουξεμβούργο, επικρατώντας 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μπετσιράι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι, έκανε το «δύο στα δύο» και πλέον βρίσκεται μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Λουξεμβούργο, που μετά τη νίκη της πρεμιέρας υπέστη την πρώτη ήττα του.

LEAGUE C/ Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής
Κύπρος-Αζερμπαϊτζάν 0-1
(29’ Μεντβέντεφ)

Λουξεμβούργο-Μαυροβούνιο 0-1
(90’+2’ πεν. Μπετσιράι)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπρος (Γιόχαν Βάλεμ): Kυριακίδης, Χάρης Κυριάκου, Καρώ, Λαΐφης, Β. Σιέλης, Κούσουλος (57′ Χάμπος Κυριάκου), Κάστανος (76′ Σπόλιαριτς), Τζιωνής, Χριστοφή (57′ Λοΐζου), Πίττας, Σωτηρίου.

Αζερμπαϊτζάν (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπαλάγιεφ, Γκαράγιεφ, Μουσταφαζάντε, Μεντβέντεφ, Σαϊντέγεφ, Α. Χουσεΐνοφ, Μπ. Χουσεΐνοφ, Τζαμάλοφ (59′ Ντινίγιεφ), Κριβότσουκ, Καλιλζάντε (64′ Αμπντουλάγιεφ), Σαντίκοφ (77′ Αλασκάροφ).

Σκόρερ: 29′ Μεντβέντεφ

Κίτρινες: Σιέλης / Κριβότσουκ, Μπ. Χουσεΐνοφ, Α. Χουσεΐνοφ.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ