aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η ατάκα των ουραγών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο κοινός παρονομαστής των αγώνων της Κύπρου με το Βέλγιο (0-3) και την Ελλάδα (0-2): «Βάσει εμφάνισης μάς αδικεί το αποτέλεσμα». Ατάκα που «έπαιξε» ξανά και ξανά σαν το ράδιο μετά και από τα δύο παιχνίδια.

Η καλή απόδοση και τα εγκωμιαστικά σχόλια των αντιπάλων μας, όμως, δεν μετρούν. Άλλωστε, τα ίδια έλεγαν και οι παίκτες της Αναγέννησης στο κυπριακό πρωτάθλημα, όταν έχασαν στις λεπτομέρειες σε κάποια παιχνίδια που είχαν καλή παρουσία (ΑΕΛ 0-1, Ερμής 0-1, ΑΠΟΕΛ 0-2). Η ουσία είναι ότι σε έξι αγωνιστικές, οι Δερυνειώτες είναι ουραγοί. Το ίδιο θα ίσχυε και για την Κύπρο στον 8ο όμιλο, αν δεν είχε απλώς καλύτερη διαφορά τερμάτων από το Γιβραλτάρ.

Επί της ουσίας, η Εθνική μας μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα ματς. Συνεπώς, αν τριτώσει το κακό απόψε απέναντι στη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, θα απομακρυνθεί επικίνδυνα ένας από τους στόχους που έχουν τεθεί. Το ρεκόρ βαθμολογικής συγκομιδής σε όμιλο προκριματικής φάσης.

Όσο για το όνειρο της δεύτερης προνομιούχας θέσης, που οδηγεί στα μπαράζ του Μουντιάλ; Θα ακούγεται σαν ανέκδοτο στο ενδεχόμενο τριών ηττών σε ισάριθμες αγωνιστικές στον 8ο όμιλο.

Επομένως, το παιχνίδι που θα διεξαχθεί απόψε στη Ζένιτσα έχει ιδιαίτερη σημασία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Διακυβεύεται η διατήρηση των ουσιαστικών κινήτρων του στον όμιλο. Διότι επιστρέφοντας στη Λάρνακα δίχως βαθμολογικό όφελος, το πιο πιθανό είναι να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας.

Σε ομαδικό επίπεδο, θα μας μείνει η μάχη με την Εσθονία και το Γιβραλτάρ για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων, η αξιοπρεπής παρουσία και η ετοιμασία της ομάδας για τα προκριματικά του Γιούρο 2020. Σε ατομικό, η προσέλκυση ενδιαφέροντος ευρωπαϊκών συλλόγων για Κύπριους διεθνείς.

Στόχοι δευτερεύουσας σημασίας, που δεν είναι δυνατόν να διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των φίλων της Εθνικής μέχρι τέλους. Με τον κίνδυνο να μετατραπεί σε γλυκιά ανάμνηση η εικόνα του γεμάτου ΓΣΠ, που καμαρώναμε στα ματς της τελευταίας διετίας. Το «κακό» είναι ότι οι Βόσνιοι μάς γνωρίζουν πολύ καλά από τις πρόσφατες μεταξύ μας αναμετρήσεις. Άλλωστε, στην προηγούμενη επίσκεψή μας τους… κλείσαμε το σπίτι (2-1). Κάτι που σαφέστατα και δεν έχουν ξεχάσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ