aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΗ «αρκούδα» είναι και δεν αστειεύεται

Η «αρκούδα» είναι και δεν αστειεύεται

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η σπουδαία νίκη της Κύπρου το βράδυ στης Πέμπτης (10/10) στο Αστάνα Αρένα με 2-1 επί του Καζακστάν δεν αφήνει χρονικά περιθώρια για περαιτέρω πανηγυρισμούς. Σήμερα (13/10) είναι ορισμένο το παιχνίδι με τη Ρωσία και παρά το ότι θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ (19:00), παρουσιάζει αυξημένο βαθμό δυσκολίας, κάτι που το μαρτυρά άλλωστε ο βαθμολογικός πίνακας του 9ου ομίλου.

Η αντίπαλος υστερεί μόνο του πανίσχυρου (και προκριμένου πλέον) Βελγίου κατά τρεις βαθμούς και βάζει πλώρη για τα τελικά της διοργάνωσης. Σε εφτά παιχνίδια έχει έξι νίκες, με μοναδική ήττα στην έδρα του αλάνθαστου πρωτοπόρου, το οποίο θα φιλοξενήσει ακολούθως στην Αγία Πετρούπολη και θα έχει την ευκαιρία να το φτάσει στη βαθμολογία.

Εντούτοις, δεν είναι μόνο η δυναμική των Ρώσων που επιτάσσει βελτίωση σήμερα, είναι και η εικόνα της Κύπρου στο Νουρ-Σουλτάν, που χωρίζεται στα δύο: 1) Το πρώτο ημίχρονο με τα πολλά αμυντικά κενά, κατά το οποίο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον τερματοφύλακά μας, Κωνσταντίνο Παναγή, που κράτησε χαμηλά το σκορ (0-1). 2) Το δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μετά το 62’ όταν εισήλθε στο γήπεδο ο Ματίγια Σπόλιαριτς, διάστημα στο οποίο κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα και «τιμωρήσαμε» τους Καζάκους, που μας έδωσαν γήπεδο και να φτάσουμε στην ολική ανατροπή.

Θα χρειαστούμε λοιπόν να δώσουμε ακόμα περισσότερα στο γήπεδο, για να αποσπάσουμε βαθμολογικό όφελος και να συνεχίσουμε να έχουμε το πάνω χέρι για την τρίτη θέση. Ας μην ξεχνά κανείς ότι η Σκωτία θα πάρει -εκτός και αν δεν… κατεβεί στο γήπεδο- το τρίποντο απέναντι στον Άγιο Μαρίνο. Έτσι, το επόμενο μεταξύ ματς παιχνίδι θα είναι κρίσιμο, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης.

EURO 2020 (9ος ΟΜΙΛΟΣ)

ΑΥΡΙΟ

Καζακστάν-Βέλγιο 17:00
Κύπρος-Ρωσία 19:00
Σκωτία-Σαν Μαρίνο 19:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βέλγιο 7 7-0-0 28-1 21
Ρωσία 7 6-0-1 22-4 18
Κύπρος 7 3-1-3 13-7 10
Καζακστάν 7 2-1-4 9-11 7
Σκωτία 7 2-0-5 5-17 6
Άγιος Μαρίνος 7 0-0-7 0-37 0

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

16 Νοεμβρίου
Κύπρος-Σκωτία
Άγιος Μαρίνος-Καζακστάν
Ρωσία-Βέλγιο

19 Νοεμβρίου
Βέλγιο-Κύπρος
Σκωτία-Καζακστάν
Άγιος Μαρίνος-Ρωσία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ