aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΗ 26η αναμέτρηση Κύπρου - Ελλάδας

Η 26η αναμέτρηση Κύπρου – Ελλάδας

Η ποδοσφαιρική προϊστορία έχει να επιδείξει πολλές αναμετρήσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, όμως, μόνο μια φορά στο παρελθόν οι δύο χώρες κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο επίσημης διοργάνωσης.

Ήταν 30 χρόνια πριν, το 1986 όταν Κύπρος και Ελλάδα κληρώθηκαν αντίπαλες στα προκριματικά του Euro 1988. Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 1986 στο Μακάρειο Στάδιο με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη με 4-2. Ευαγόρας Χριστοφή και Γιώργος Σαββίδης πέτυχαν τα τέρματα της Κύπρου. Ο δεύτερο αγώνας έγινε στις 14 Ιανουαρίου 1987 στην Αθήνα. 3-1 νίκησε η Ελλάδα με τον Παύλο Σάββα να σκοράρει για τη Κύπρο.

Ασφαλώς ο τελευταίος επίσημος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων έγινε τον Οκτώβριου του 2016 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την Ελλάδα να παίρνει τη νίκη με 2-0.

Είτε σε φιλικό είτε σε επίσημο επίπεδο, Κύπρος και Ελλάδα αναμετρήθηκαν συνολικά 25 φορές. Σαφώς υπέρ της Ελλάδας η προϊστορία αφού μετρά 16 νίκες έναντι 3 τις Κύπρου ενώ 6 αγώνες τελείωσαν ισόπαλοι.

Κάποιες από τις φιλικές αναμετρήσεις Κύπρου – Ελλάδας είχαν ιδιαίτερη σημασία για το ποδόσφαιρο μας σε επίπεδο Εθνικών ομάδων αλλά και γενικότερα. Το πρώτο φιλικό έγινε στις 27 Νοεμβρίου 1963 στη Λευκωσία, στο παλιό ΓΣΠ με την Κύπρο να πετυχαίνει την πρώτη νίκη της ιστορίας της με 3-1.

Το 1974, μετά την Τουρκική εισβολή, ο πρώτος αγώνας που έδωσε η Εθνική Κύπρου ήταν με την Ελλάδα, όταν στις 15 Νοεμβρίου 1974, η Ελλάδα νίκησε με 3-1 στην Αθήνα.

Την 1 Σεπτεμβρίου 1984 Κύπρος και Ελλάδα αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό στο πλαίσιο των εορτασμών των 50 χρόνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 2-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ