aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣH σημασία της πρόκρισης και ο μακροπρόθεσμος στόχος (δηλώσεις Σ. Κωνσταντίνου)

H σημασία της πρόκρισης και ο μακροπρόθεσμος στόχος (δηλώσεις Σ. Κωνσταντίνου)

Η αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας και τρόπου δουλειάς στις μικρές Εθνικές μας ομάδες έχει ήδη φέρει τα πρώτα αποτελέσματα με την πρόκριση της Εθνικής Παίδων U-17 στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι προκρίσεις των Εθνικών μας αποτελούν ασφαλώς στόχο όλων όσων ασχολούνται με αυτές, όμως, σύμφωνα με τον Τεχνικό Διευθυντή των Εθνικών ομάδων Σάββα Κωνσταντίνου, υπάρχουν μακροπρόθεσμοι στόχοι και το πλάνο που έχει καταρτιστεί, αποσκοπεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

“Η σκέψη μας και ο μακροπρόθεσμος στόχος που έχουμε θέσει από το ξεκίνημα της δουλειάς μας, είναι το πως θα βγάλουμε καλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές που θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να παίξουν σε καλές ομάδες του εξωτερικού, να στελεχώσουν μελλοντικά την Εθνική Ανδρών αλλά και γιατί όχι, να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεγάλες ομάδες της Κύπρου”, είναι η αρχική τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου, για να προσθέσει:
“Το ότι αλλάξαμε την αγωνιστική φιλοσοφία μας και πλέον παίζουμε πιο επιθετικά ανεξαρτήτως αντιπάλου, πιέζουμε ψηλά τον αντίπαλο και προσπαθούμε να χτίζουμε το παιχνίδι μας από την άμυνα, θα βοηθήσει σημαντικά τους ποδοσφαιριστές να αφομοιώσουν κάποια στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν πιο εύκολα και να μπορούν να ανταποκριθούν στο πιο ψηλό επίπεδο”.

Όσον αφορά τη σημασία της πρόκρισης της Εθνικής Παίδων, ο κ. Κωνσταντίνου δηλώνει:
«Καταρχήν, αυτή η ομάδα μέχρι τον Elite Round, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της θα αγωνιστεί σε τέσσερα τουλάχιστον διεθνή φιλικά παιχνίδια και στη συνέχεια σε τρεις επίσημους αγώνες με καλύτερες ομάδες, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τους ποδοσφαιριστές στην εκπαίδευση και στην ανέλιξη τους.

Ήταν κάτι που μας έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι σημαντικό κάθε χρόνο να πετυχαίνουμε προκρίσεις γιατί, μακροπρόθεσμα, τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά αφού από μικρή ηλικία, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν παραστάσεις από το ψηλό επίπεδο του ποδοσφαίρου

Ασφαλώς δεν θα εγκαταλείπαμε το πλάνο και τη φιλοσοφία μας αν δεν τα κατάφερνε η Εθνική Παίδων, όμως, το ότι ήρθε αυτή η πρόκριση με τα αποτελέσματα που είδαμε όλοι, μας δίνει περισσότερα κίνητρα για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια μας και παράλληλα, μας βοηθά να πείσουμε όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, τις ομάδες, τους προπονητές κλπ ότι, γίνεται καλή δουλειά και πως, με τη συνεργασία όλων, αυτές οι επιτυχίες μπορούν να έχουν και συνέχεια”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ