aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣH ποιότητα δεν αφορά ούτε τον Σιμόν, ούτε τους Κύπριους διεθνείς

H ποιότητα δεν αφορά ούτε τον Σιμόν, ούτε τους Κύπριους διεθνείς

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIOACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-20.00) ΤΗΛ. 22-744744

Αυτό που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει στα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι την απεριόριστη αγάπη, όσο επιτρέπει η θέση του ομοσπονδιακού, αλλά και τον σεβασμό που δείχνουν οι διεθνείς μας στο πρόσωπο του Ραν Μπεν Σιμόν. Αυτό διαφάνηκε –και όπως μάθαμε– στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ Σόφιας και Λουμπλιάνας. Ο Ισραηλινός έχει καταφέρει μετά από αρκετά χρόνια να ξανακερδίσει τους διεθνείς μας. Να τους εμπνεύσει σε μια προσπάθειά του να κερδίσει από αυτούς και κάποια άλλα στοιχεία πέραν του ταλέντου τους. Βρήκε τον τρόπο στα αποδυτήρια (και όχι μόνο σε αυτά) να προσθέσει λίγο «μέταλλο», λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση, λίγο ποδοσφαιρικό αέρα τον οποίο χρειάζεσαι όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις Εθνικές ομάδες με ποδοσφαιριστές που έχουν περισσότερες ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την προχθεσινή ισοπαλία με τη Σλοβενία δεν έγινε ούτε καλύτερη ομάδα, ούτε πέτυχε τους στόχους του, ούτε καν ακόμη απέφυγε τον βραχνά του υποβιβασμού στην Α’ Κατηγορία. Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι στο μέλλον, όμως οδεύει σε μια ορθολογιστική πορεία που φανερώνει ψήγματα κανονικής ομάδας, τέτοιας που να μπορεί να παίρνει αποτελέσματα τουλάχιστον απέναντι σε Εθνικές όπως η Σλοβενία, το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Βοσνία κ.λπ.

Δεν έχω σκοπό να γράψω άλλο ένα ζεσταμένο θεωρητικό σχόλιο του τι πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει η ομάδα μας να προοδεύσει σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να κερδίσει μια θέση σε τελική φάση του Γιούρο. Αντίθετα! Έχω την πεποίθηση, την ελπίδα αν θέλετε, ότι αυτή η φουρνιά ποδοσφαιριστών θα γίνει περισσότερο ομάδα, να μπορέσει να λειτουργεί και να σκέφτεται σαν ένα σώμα, κάτι που θα της μειώσει περαιτέρω την απόστασή της από ίσως περισσότερο ταλαντούχες ομάδες.

Λοιπόν, σε αυτό το κομμάτι της αλλαγής της ψυχοσύνθεσης όλων των παιδιών, όπως φάνηκε και στο προχθεσινό παιχνίδι, έβαλε το χέρι του και ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός. Τα πράγματα που έχει την εντολή να αλλάξει, δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Με ό,τι εργαλεία έχει, επιδιώκει να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν κάποτε στο μέλλον βρεθεί ο τρόπος για να πάρει στα χέρια του περισσότερα ή καλύτερης ποιότητας, αυτό δεν αφορά τον ίδιο, ούτε καν τους υφιστάμενους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι θέμα που χρειάζεται χρόνια δουλειάς, στρατηγικής και μεθόδου. Είναι ένα κεφάλαιο στο οποίο θα πρέπει να εμπλακούν όλοι. Όχι μόνο η ομοσπονδία, αλλά και τα ίδια τα σωματεία, η πολιτεία και η τεχνογνωσία από το εξωτερικό.

Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική η ομάδα μας, να παίρνει κατά καιρούς αποτελέσματα και να κρίνεται με βάση και των αντιπάλων μας. Είναι καλό ο πήχης να μπαίνει ψηλά αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις το τίμημα της κριτικής είναι δυσανάλογο. Γιατί διαφορετικά θα κριθεί ο Κύπριος διεθνής που απέτυχε να κατακτήσει την πρώτη θέση και διαφορετικά στην περίπτωση που καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ