aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΓιώργος Οκκάς: «Η Εθνική Αυστραλίας είναι μια επιλογή για εμένα»

Γιώργος Οκκάς: «Η Εθνική Αυστραλίας είναι μια επιλογή για εμένα»

Τον γύρο του διαδικτύου στην Αυστραλία κάνουν τις τελευταίες ώρες οι δηλώσεις του Γιώργου Οκκά στην αγγλική ιστοσελίδα «londonworld.com». Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην επιλογή που έχει να επιλέξει να αγωνιστεί στην Εθνική Αυστραλίας αντί σε αυτή της Κύπρου, ενώ μίλησε επίσης για την προσαρμογή του στην Αγγλία, αλλά και τον πατέρα του, Γιαννάκη Οκκά.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Οκκάς είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της χώρας μας.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Οκκάς:

Για τη μετακόμιση και την προσαρμογή του στην Αγγλία η οποία συνέπεσε με τον κορωνοϊό: «Ήταν από τους πιο δύσκολους μήνες, διότι μόλις είχα έρθει σε μια νέα χώρα. Δεν μπορούσα να βγω και να περάσω χρόνο με τους συμπαίκτες μου. Νιώθεις καλύτερα όταν συναναστρέφεσαι με άλλους, οπότε ήταν σκληρό. ‘Ήμουν κάπως απομονωμένος, κάτι που ήταν δύσκολο και πιστεύω με επηρέασε ποδοσφαιρικά. Ωστόσο, μου αρέσει να κοιτάω τη θετική πλευρά και το γεγονός ότι έμαθα πώς να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση, με βοήθησε να ωριμάσω. Έγινα πιο δυνατός».

Για την επιλογή του μεταξύ Εθνικής Κύπρου ή Αυστραλίας: «Μεγάλωσα στην Κύπρο. Η μαμά μου είναι από την Αυστραλία, οπότε υπάρχει αυτή η πιθανότητα (σ.σ. να παίξει στην Εθνική Αυστραλίας). Είναι μια επιλογή».

Για τη ζωή στην Κύπρο πριν την Αγγλία: «Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισα ήταν ότι έπρεπε να μεγαλώσω νωρίς. Ο τρόπος σκέψης είναι διαφορετικός στην Κύπρο. Ήμουν εξαρτημένος σε μεγάλο βαθμό από τους γονείς μου τότε. Όταν ήρθα στην Αγγλία έπρεπε να μάθω βασικά πράγματα και να γίνω πιο ανεξάρτητος, αυτή ήταν η κύρια διαφορά. Προφανώς και το ποδόσφαιρο είναι πολύ διαφορετικό.

Η Κύπρος είναι πιο πιστή στον θεσμό της οικογένειας, οπότε περνούσα περισσότερα περνούσα αρκετό χρόνος με την οικογένεια μου, τους φίλους μου. Ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγω σε ηλικία μόλις 16 ετών».

Για τον πατέρα του, Γιαννάκη Οκκά: «Περνούσα χρόνο με τους συμπαίκτες του πατέρα μου, έπαιζα ποδόσφαιρο με αυτούς στα αποδυτήρια. Ο πατέρας μου εικόνες και βίντεος, αλλά δεν θυμάμαι πολλά από τότε, ήμουν μόλις 5-6 ετών.

Με βοήθησε αρκετά σίγουρα. Έχω δει παραδείγματα από άλλους γονείς να μην ενθαρρύνουν τα παιδιά τους σωστά. Για παράδειγμα, ίσως να τους λένε “είσαι ο καλύτερος”, αλλά αυτό δεν βοηθά κάποιον. Εμένα μου είπε ότι η επιτυχία είναι προσωρινή αν δεν δουλέψει αρκετά. Θα έλεγα ότι μου έμαθε τη σωστή νοοτροπία».

Untitled

324

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ