aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΦιλική ήττα για την Εθνική Ελπίδων

Φιλική ήττα για την Εθνική Ελπίδων

Η Εθνική Ελπίδων με γκολ που σημειώθηκε στο 90+2 ηττήθηκε με 2-1 από τη Μολδαβία στο Κισινάου. Σε ένα ανοικτό παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες, η Εθνική μας θα μπορούσε να φτάσει και σε νικηφόρο αποτέλεσμα αποτέλεσμα, όμως δυστυχώς στο τέλος δεν πήρε ούτε την ισοπαλία. Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την πρεμιέρα των υποχρεώσεων μας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21, η τεχνική ηγεσία είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της προετοιμασίας από τότε που ξεκίνησε ο νέος κύκλος της.

Ο φιλικός αγώνας έγινε στο Zimbrou Stadium στο Κισινάου και ήταν ο τελευταίος για την Εθνική μας πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21. Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο (διατήρησαν την υπεροχή οι γηπεδούχοι) η Εθνική μας παρουσιάστηκε βελτιωμένη, έγινε ιδιαίτερα απειλητική για την εστία των Μολδαβών και θα μπορούσε να ανοίξει πρώτη το σκορ.

Στο διάστημα 20-30 οι διεθνείς μας πίεσαν και επιδίωξαν έντονα το γκολ και ομολογουμένως θα μπορούσαν να σκοράρουν. Στο 24’ η Εθνική μας πλησίασε κοντά στο γκολ όταν μετά από ενέργεια και σουτ του Ιωάννη Πίττα η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο, ακολούθως βρήκε το κάθετο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Με την εκτέλεση του η κεφαλιά του Κωνσταντίνου Σωτηρίου έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Μολδαβών.

Στο 28’ εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Χριστοδούλου και ο προωθημένος Ραφαήλ Αναστασίου έπιασε την κεφαλιά που έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων και στο 30’ οι διεθνείς μας διεκδίκησαν πέναλτι σε ανατροπή του Κωμοδίκη από ανατροπή του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το παιχνίδι έγινε ανοικτό και για τις δύο ομάδες και το πρώτο ημίχρονο επιφύλαξε συναρπαστικό φινάλε.

Στο 45’ λοιπόν Νικόλας Ματθαίου έχασε την καλύτερη ευκαιρία. Μετά από μακρινή μπαλιά και λάθος εκτίμηση αμυνομένου κέρδισε τη μπάλα και βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα των Μολδαβών όμως το πλασέ εξουδετέρωσε ο Tambur και προώθησε αμέσως την μπάλα. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων δυστυχώς απέφερε αποτέλεσμα και στο 45+1 ο Alexandru Boiciuc άνοιξε το σκορ (1-0).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Νίκος Ανδρονίκου πραγματοποίησε τρεις αλλαγές και παράλληλα προχώρησε και σε εσωτερικές αλλαγές με τη μετατόπιση του Καρώ στο αριστερό άκρο της άμυνας (ξεκίνησε δεξιά) και την προώθηση του Γουϊλερ. Στο 66ο λεπτό μετά από εξαιρετικό συνδυασμό η Εθνική μας ισοφαρίζει. Ο Ιωάννης Πίττας προώθησε δεξιότερα και πίσω από την άμυνα στον Νικόλα Ματθαίου που γύρισε στον επερχόμενο Μάριο Ηλία που από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Στο 90+2 η Μολδαβία με αυτογκόλ του Καρώ πανηγύρισε τη φιλική νίκη (2-1).

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Α. Χριστοδούλου, Καρώ, Γουϊλερ (80’ Πηλέας), Ρ. Αναστασίου (46’ Μ. Ανδρέου), Αρτυματά, Παναγή (46’ Φράγκου), Σωτηρίου, Γ. Χριστοδούλου (86΄Φιάκας), Πίττα, Κωμοδίκη (46’ Μ. Ηλία), Ματθαίου (67’ Κουμής). Πρώτη συμμετοχή στην ενδεκάδα για Παναγιώτη Αρτυματά και Ανδρέα Κωμοδίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ