aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΦάκελος Εθνική Κύπρου: Ούτε 20, ούτε 30, αλλά 41!

Φάκελος Εθνική Κύπρου: Ούτε 20, ούτε 30, αλλά 41!

Ο «Φάκελος Εθνική Κύπρου» ανοίγει στην κυριακάτικη νέα έκδοση της «Goal News» με ένα δισέλιδο αφιέρωμα. Το Goal.com.cy σας παρουσιάζει σε τρία ξεχωριστά αποσπάσματα την ανάλυση του αθλητικού ένθετου της εφημερίδας μας.

Βλέποντας μισογεμάτο το ποτήρι, θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο διαθέτει πληθώρα ποδοσφαιριστών ικανών να φορέσουν τη φανέλα της εθνικής μας ομάδας. Ακούγεται υπερβολικό…

Διαβάστε εδώ: Φάκελος Εθνική Κύπρου: Αναζητώντας τη χαραμάδα ελπίδας

Βλέποντας το ποτήρι μισοάδειο, 41 ποδοσφαιριστές στους επίσημους αγώνες των τελευταίων 18 μηνών είναι πολλοί, πάρα πολλοί. Οπόταν θα πρέπει να αναζητήσουμε την αλήθεια κάπου στη μέση. Μάλλον, οι ομοσπονδιακοί μας προπονητές προβληματίζονταν και πειραματίζονταν μέχρι να βρουν τη μαγική φόρμουλα που δεν βρέθηκε ποτέ.

Διαβάστε εδώ: Φάκελος Εθνική Κύπρου: Αποτελέσματα, εν ολίγοις, θλιβερά εδώ και 18 μήνες

Στο Πρωτάθλημα Εθνών και στην προκριματική φάση του Μουντιάλ (βλέπε τα αποτελέσματα στη στήλη αριστερά), από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 μέχρι την περασμένη τρίτη έβαλαν τη φανέλα με το λογότυπο της ΚΟΠ 41 διεθνείς. Ο πιο πάνω πίνακας είναι ενδεικτικός και «καθρέφτης» για τις συμμετοχές και τα λεπτά συμμετοχής όλων των διεθνών μας, ανά θέση. Αν προσθέσουμε άλλους τρεις οι οποίοι αγωνίστηκαν μόνο σε φιλικά ματς (Κυριακίδης, Παναγή και Κωστή) μας κάνουν 44 και κάποιους άλλους, οι οποίοι κλήθηκαν αλλά δεν αγωνίστηκαν καθόλου, η σούμα πλησιάζει τους πενήντα! Μακάρι να ήταν όλοι τόσο ταλαντούχοι και να μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στα ευρωπαϊκά σαλόνια και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι.

KathreftisΟ Βάλεμ έκανε κουμάντο στην αρχή (από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021) μέχρι να τον διαδεχθεί ο Νίκος Κωστένογλου. Και οι δύο είχαν ένα ισχυρό κορμό, μια ραχοκοκαλιά που βγαίνει εύκολα από τα λεπτά συμμετοχής των διεθνών μας. Κάποιοι μάλιστα θεωρούνται βασικοί και αναντικατάστατοι. Όπως είναι ο Γρηγόρης Κάστανος, ο οποίος σε αυτά τα 18 ματς έχασε μόνο τον «τελικό» με την Εσθονία στο ΑΕΚ Αρένα κι έγραψε 17 συμμετοχές και 1304 λεπτά, ενώ τον ακολουθεί ο Κωστάκης Αρτυματάς με 1230 λεπτά. Από τους αμυντικούς που έχουν τη μερίδα του λέοντος στις κλήσεις, ο Ν. Ιωάννου έχει 1170 λεπτά, ενώ ακολουθεί ο Λαΐφης (982). Από τους επιθετικούς ο Πίττας αγωνίστηκε 1038 λεπτά, ενώ ακολουθεί ο Πιέρος Σωτηρίου (940).

Οι πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής
Μετά τον Κάστανο με 1304 λεπτά ακολουθεί ο Κωστάκης Αρτυματάς με 1230 λεπτά. Από τους αμυντικούς που έχουν τη μερίδα του λέοντος στις κλήσεις, ο Ν. Ιωάννου έχει 1170 λεπτά, ενώ ακολουθεί ο Λαΐφης (982). Από τους επιθετικούς ο Πίττας αγωνίστηκε 1038 λεπτά, ενώ ακολουθεί ο Πιέρος Σωτηρίου (940).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ