aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΦάκελος Εθνική Κύπρου: Αποτελέσματα, εν ολίγοις, θλιβερά εδώ και 18 μήνες

Φάκελος Εθνική Κύπρου: Αποτελέσματα, εν ολίγοις, θλιβερά εδώ και 18 μήνες

Ο «Φάκελος Εθνική Κύπρου» ανοίγει στην κυριακάτικη νέα έκδοση της «Goal News» με ένα δισέλιδο αφιέρωμα. Το Goal.com.cy σας παρουσιάζει σε τρία ξεχωριστά αποσπάσματα την ανάλυση του αθλητικού ένθετου της εφημερίδας μας.

Πριν από 18 μήνες άρχισε το οδοιπορικό της εθνικής μας ομάδας στην προκριματική φάση του Πρωταθλήματος Εθνών, ενώ στο ίδιο διάστημα είχαμε και την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022. Τα αποτελέσματα, εν ολίγοις, θλιβερά (βλεπε πίνακας πιο κάτω). Μόλις που σώθηκε η παρτίδα και δεν πέσαμε στην Δ’ Κατηγορία στο Πρωτάθλημα Εθνών αν και χρειάστηκαν οι αγώνες μπαράζ, ενώ στα προκριματικά του Μουντιάλ, τελευταίοι και καταϊδρωμένοι…

Διαβάστε εδώ: Φάκελος Εθνική Κύπρου: Αναζητώντας τη χαραμάδα ελπίδας

Kypello EthnonΟι επιδόσεις των διεθνών μας στο Πρωτάθλημα Εθνών που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, αποτυπώνονται στο πιο πάνω γραφικό. Δύο νίκες (μαζί με τη σωτήρια επί της Εσθονίας), δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Ο αντίστοιχος απολογισμός στην προκριματική φάση του Μουντιάλ ακόμη πιο φτωχός. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες! Αν προσθέσουμε και τέσσερις ήττες σε φιλικά, το τελευταίο 18μηνο, γίνεται ακόμη πιο «εφιαλτικό». Βάλαμε 10 γκολ και «φάγαμε» 40!

Apotelesmata

Με «Κωστέ» κόντρα στην Ελλάδα, τη Β. Ιρλανδία και το Κόσοβο

Η οριστικοποίηση της παραμονής της Εθνικής μας στην τρίτη κατηγορία του Πρωταθλήματος Εθνών, τη φέρνει στη νέα διοργάνωση στο 2ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας, με αντιπάλους τη Β. Ιρλανδία, την Ελλάδα και το Κόσοβο.

Σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη της ΦΙΦΑ που ανακοινώθηκε πριν από τρεις μέρες, η Β. Ιρλανδία ήταν 54η, η Ελλάδα 55η, η Κύπρος 105η και το Κόσοβο 107ο. Οι αγώνες θα αρχίσουν τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του 2022 ως ακολούθως:

2 Ιουνίου: Κύπρος – Κόσοβο (21:45), 5 Ιουνίου: Κύπρος – Β. Ιρλανδία (19:00), 9 Ιουνίου: Ελλάδα – Κύπρος (21:45), 12 Ιουνίου: Β. Ιρλανδία – Κύπρος (16:00), 24 Σεπτεμβρίου: Κύπρος – Ελλάδα (21:45), 27 Σεπτεμβρίου: Κόσοβο – Κύπρος (21:45).

Στο τιμόνι της εθνικής μας ομάδας θα παραμείνει ο Νίκος Κωστένογλου με όρους εντολής μια πορεία πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. 

Me Mia Matia

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ