aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εθνική: Πρεμιέρα – πρόκληση!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πρόκληση για την Κύπρο, πρόκληση και για τον Γιόχαν Βάλεμ, αποτελεί η σημερινή αναμέτρηση με αντίπαλο το Μαυροβούνιο στο ΓΣΠ (19:00, ΡΙΚ2). Από τη μια η Εθνική μας θα αναζητήσει την πρώτη της επιτυχία απέναντι στην εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου αφού στα προηγούμενα τρία ματς, δύο επίσημα και ένα φιλικό, προέκυψαν ισάριθμες ισοπαλίες. Από την άλλη, ο Βέλγος προπονητής κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Κύπρου και θέλει να είναι ιδανικό και ευχάριστο για τον ίδιο. Πρόκειται για έναν αντίπαλο στα μέτρα της Κύπρου και παίζοντας στο ΓΣΠ, παρόλο που θα είναι κεκλεισμένων των θυρών λόγω του πρωτοκόλλου της ΟΥΕΦΑ για τον κορωνοϊό, η νίκη κρίνεται ως αναγκαία από κάθε άποψη. Πρωτίστως βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά ενόψει και του αγώνα της Τρίτης απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν και πάλι στο ΓΣΠ.

«Πλέον, ήρθε η ώρα να δούμε τι θα κάνουμε στο γήπεδο», είπε ο Βάλεμ στη συνέντευξη Τύπου. «Θα πρέπει να ξεκινήσουμε καλά και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε, θα πρέπει να προσεγγίσουμε αυτά τα παιχνίδια για να γίνουμε καλύτεροι. Θα προσπαθήσουμε να αρχίσουμε θετικά. Ελπίζω να αντιληφθούν τα μηνύματα που θέλω να τους περάσω», συνέχισε ο ομοσπονδιακός προπονητής. Αναφερόμενος στον αντίπαλο της Κύπρου, ο Βέλγος τεχνικός υπογράμμισε: «Ξέρουμε τι ομάδα θα αντιμετωπίσουμε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές τους αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα. Μου αρέσει αυτή η πρόκληση, γιατί αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση».

Ο Βάλεμ ρωτήθηκε για τον Πιέρο Σωτηρίου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. «Έκανε εξειδικευμένο πρόγραμμα, θα αποφασίσουμε. Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Αν δεν παίξει αυτός, κάποιος άλλος θα πάρει την ευκαιρία του». Δεν υπολογίζεται για τον σημερινό αγώνα και ο Σιέλης που κουβαλά τιμωρία από την προηγούμενη διοργάνωση.

Όσον αφορά στις επιλογές του νέου ομοσπονδιακού προπονητή για το αρχικό σχήμα, είναι ρίσκο η οποιαδήποτε πρόβλεψη. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, γεγονός που καθιστά γρίφο την ενδεκάδα. Εάν είναι να γίνει πρόβλεψη, οι πιθανοί ένδεκα του Βάλεμ θα είναι οι Κίσσας, Κυριάκου, Λαΐφης, Χριστοφόρου, Ιωάννου, Κούσουλος, Σατσιάς, Κάστανος, Σπόλιαριτς, Αβραάμ, Σωτηρίου ή Χριστοφή.

Τρία ματς, ισάριθμες ισοπαλίες

Η προϊστορία μεταξύ των δύο χωρών, Κύπρου και Μαυροβουνίου, καταγράφει δύο συνολικά επίσημες συναντήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 αλλά και ένα φιλικό ματς. Στις 6 Ιουνίου 2009 οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 2-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ενώ ο αγώνας στο Μαυροβούνιο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου 2009 και τελείωσε ισόπαλος 1-1. Ο πιο πρόσφατος αγώνας ήταν σε φιλικό επίπεδο στις 23 Μαρτίου 2008 στο ΓΣΠ, ο οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλος (0-0).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ