aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εθνική: Μία από τα ίδια, αλλά…

Υπάρχει κανείς που ανέμενε ότι η Εθνική μας ομάδα, αίφνης θα μεταμορφωνόταν προς το καλύτερο στο Ταλίν; Δηλαδή, από τις σερί προβληματικές εμφανίσεις στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, θα παρουσίαζε προχθές παντελώς διαφορετική αγωνιστική εικόνα απέναντι στην Εσθονία, θέτοντας από το πρώτο 90λεπτο γερές βάσεις για την παραμονή στη Γ΄Κατηγορία του Πρωταθλήματος Εθνών;

Ας μη γελιόμαστε: Θαύματα εν έτει 2022 δεν γίνονται και πολύ περισσότερο κανένα μαγικό ραβδάκι δεν κρατά ο Νίκος Κωστένογλου ώστε να προσδώσει μία παντελώς διαφορετική εικόνα. Μία από τα ίδια. Η απόδοση της Κύπρου, εν ολίγοις, αποτέλεσε πιστό αντίγραφο όσων είχαν προηγηθεί.

Η διαφορά; Τούτη τη φορά, δεν είχαμε απέναντί μας απαιτητικό σύνολο ή αν το προτιμάτε κανένα μεγαθήριο, παρά τις απουσίες στην άμυνα κρατήσαμε το μηδέν παθητικό και το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης στο «ΑΕΚ Αρένα», στο δικό μας πλέον περιβάλλον και στην παρουσία των Κύπριων φιλάθλων, θα ψάξουμε τη νίκη που θα ισοδυναμεί με παραμονή. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση θα ταπεινωθούμε με τον υποβιβασμό στη Δ΄Κατηγορία.

«Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε καλύτερα στην έδρα μας για να πετύχουμε τον στόχο μας», παραδέχθηκε μετά το τέλος του ματς ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος είναι αλήθεια πως δεν πήρε ρίσκα. Διαπιστώνοντας ότι η αντίπαλος ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προτίμησε να μην διαταράξει τις ισορροπίες στην ενδεκάδα στο δεύτερο μέρος. Έκανε την πρώτη αλλαγή στο 70ό λεπτό, με τον Πίττα να αφήνει τη θέση του στον Χριστοφή και σε χρόνο καθυστερήσεων, επιχείρησε άλλα δύο εξωτερικές κινήσεις ώστε να «ροκανίσει» τον χρόνο (Σπόλιαριτς αντί Παπουλή, Κακουλλής αντί Σωτηρίου).

«Όπως είχα πει πριν τον αγώνα, η παραμονή θα κριθεί στο δεύτερο παιχνίδι. Διεξήχθη δυνατό παιχνίδι, ισορροπημένο και πιστεύω ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα δημιουργήθηκε από την ομάδα μας με το δοκάρι του Παπουλή», πρόσθεσε ο Κωστένογλου, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια των διεθνών είχε γίνει προχθές πιο δύσκολη λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου. «Στην έδρα μας μπορούμε να παίξουμε πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο σε καλύτερες συνθήκες. Περιμένουμε τους φιλάθλους μας να έρθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια που θα καταβάλουμε για επίτευξη του στόχου μας», ήταν το μήνυμά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ