aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική: Mεγάλη δίψα για μια νέα αρχή...

Εθνική: Mεγάλη δίψα για μια νέα αρχή…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Νίκος Κωστένογλου, δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις. Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με αντίπαλο τη Σλοβακία (21:45, απευθείας από το ΡΙΚ) για την 1η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2022, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στην πρεμιέρα της νέας διοργάνωσης.

«Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να είμαστε οι κομπάρσοι του ομίλου. Όλοι μαζί, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό μπορούμε να τα καταφέρουμε», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, προσδοκώντας ότι η πρώτη παρουσία του στον πάγκο της Κύπρου θα στεφθεί με επιτυχημένο αποτέλεσμα, το οποίο θα ανοίξει τους ορίζοντες προοπτικής ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιώργο Κούμα για την τιμή που μου έκαναν να μου εμπιστευτούν την Εθνική ομάδα της Κύπρου. Έχω συναίσθηση της ευθύνης αναλαμβάνοντας μία ομάδα που εκπροσωπεί μία χώρα και είμαι αισιόδοξος πως θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης με την οποία μας έχουν αγκαλιάσει όλοι στην ΚΟΠ», ανέφερε αρχικά ο Ελλαδίτης προπονητής.

«Το πρώτο μου μέλημα ήταν να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσαμε για τους δύσκολους αγώνες που ακολουθούν. Στην Εθνική Κύπρου υπάρχει πολύ καλό υλικό. Υπάρχει ταλέντο, ικανότητα και εμπειρία.  Αισιοδοξώ ότι θα είμαστε όσο έτοιμοι χρειάζεται για να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, έτοιμη να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής.  «Το πιο σημαντικό που έχω διαπιστώσει από τις συναντήσεις μου με τους ποδοσφαιριστές, είναι η μεγάλη δίψα για να πετύχουν κάτι καλό με την Εθνική. Δεν μπορούμε να βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να είμαστε οι κομπάρσοι του ομίλου. Όλοι μαζί, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό μπορούμε να τα καταφέρουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στο ΓΣΠ, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε απρόοπτο, με όλους τους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα εκγύμνασης του Νίκου Κωστένογλου. Σε σχέση με την αρχική κλήση, υπενθυμίζουμε, τέθηκε εκτός αποστολής ο Άντονι Γεωργίου αφού κρίθηκε ανέτοιμος.

Τον αγώνα ορίστηκε να διαιτητεύσει ο Αλεκσάνταρ Στάβρεβ από τα Σκόπια. Για τον όμιλο της Εθνικής μας, η Μάλτα θα υποδεχθεί τη Ρωσία και η Σλοβενία την Κροατία. Όλοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 21:45. Θα ακολουθήσει για την Κύπρο ο εκτός έδρας αγώνας με την Κροατία το Σάββατο (19:00) και στη συνέχεια, εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σλοβενία την Τρίτη (19:00).

Συνολικά από την Ευρώπη, θα προκριθούν στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ 13 ομάδες. Οι δέκα ομάδες θα είναι αυτές που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των δέκα προκριματικών ομίλων. Οι δέκα ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση μαζί με τις δύο καλύτερες ομάδες του Nations League που δεν θα έχουν εν τω μεταξύ προκριθεί στο Μουντιάλ, θα αγωνιστούν σε πλέι οφ  τον Μάρτιο του 2022 για να προκύψουν οι άλλες τρεις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ