aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Υπάρχει κι άλλος πάτος παρακάτω

Εθνική Κύπρου: Υπάρχει κι άλλος πάτος παρακάτω

Κάθε φορά που κάποιος νομίζει ότι έχει πιάσει πάτο η εθνική μας ομάδα «σκάει» νέο πατατράκ, όπως το προχθεσινό με τη Μάλτα, για να υποδείξει αυτομάτως ότι υπάρχει κι άλλος πάτος παρακάτω… Η πτώση κατηγορίας στο Κύπελλο Εθνών και, ακολούθως, η κακή έως ντροπιαστική πορεία στην τρέχουσα προκριματική φάση για το Μουντιάλ 2022, κατά την οποία δύσκολα θα αποφύγει τον πάτο της βαθμολογίας, αποτυπώνουν αυτομάτως το μέγεθος του προβλήματος. Κατηφόρα χωρίς τέλος…

Στα τελευταία 11 παιχνίδια, 9 επίσημα και 2 φιλικά, μετράμε μόλις 1 νίκη, μετά κόπων και βασάνων πήραμε 2 ισοπαλίες και δεχθήκαμε 8 ήττες. Διατηρήσαμε το μηδέν παθητικό σε 2 αγώνες, μαζεύοντας συνολικά την μπάλα από το πλεκτό μας 18 φορές. Εν ολίγοις, δεχόμαστε πέρα από 1,5 γκολ ανά ματς. Αντιθέτως, πετύχαμε 3 μόλις τέρματα, εκ των οποίων τα 2 στο προχθεσινό παιχνίδι. Τρύπια άμυνα, άξονας ακούρδιστος και επίθεση μπουκωμένη.

Με βάση το πώς δρούμε και σκεφτόμαστε στην (ποδοσφαιρική) Κύπρο, η εξέλιξη αυτή θέτει ξεκάθαρα υπό αμφισβήτηση το μέλλον του Νίκου Κωστένογλου, 8 μήνες από την ημέρα της ανακοίνωσης της πρόσληψής του και έπειτα από συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, συνοδευόμενα από κακές εμφανίσεις.

Η θητεία κάθε άλλο παρά μεγάλη είναι• ο Ελλαδίτης τεχνικός δεν μπορεί να φορτωθεί τα πάντα. Το κακό γι’ αυτόν ωστόσο είναι ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να βελτιώσει την πολύ κακή εικόνα της εθνικής μας ομάδας, αλλά οι υποχρεώσεις του τρέχοντος έτους δείχνουν ότι την έκανε ακόμα χειρότερη. Και ακριβώς επειδή πρόκειται για κάποιον με βιογραφικό που δεν παραπέμπει σε κάτι ιδιαίτερο ως προπονητή, είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα μπορέσει να σώσει μια παρτίδα που μοιάζει χαμένη μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023. Τότε, δηλαδή, που εκπνέει το συμβόλαιό του.

Στην ΚΟΠ, την ίδια ώρα, παρουσιάζονται έντονα προβληματισμένοι. Επί της παρούσης, γίνεται ανταλλαγή απόψεων, προσπαθώντας να βρουν την άκρη του νήματος. Επομένως, για το τι θα γίνει στη συνέχεια και εάν ο Κωστένογλου «καεί» πριν «ζεσταθεί» καλά-καλά στον πάγκο θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Η Εθνική έχει μείνει στάσιμη και δεν είναι μόνο θέμα Κωστένογλου.

Η λογική λέει ότι θα παραμείνει ώς το τέλος της διαδρομής σ’ αυτή τη διοργάνωση τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου η Κύπρος θα μετρήσει δυνάμεις εκτός έδρας με τη Ρωσία (11/11) και τη Σλοβενία (14/11). Θα είναι στον πάγκο και στους αγώνες πλέι άουτ με την Εσθονία τον Μάρτιο του 2022; Ίδωμεν…

Η Εθνική, υπενθυμίζουμε, αντιμετωπίζει την Εσθονία στους αγώνες μπαράζ για παραμονή στην Γ’ Κατηγορία του Κυπέλλου Εθνών σε διπλούς αγώνες. Η νικήτρια ομάδα θα παραμείνει στην Γ’ Κατηγορία, ενώ η ομάδα που θα χάσει θα υποβιβαστεί στην Δ’. Οι αγώνες θα γίνουν στις 24 ή 25 και 28 ή 29 του Μάρτη το 2022.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ