aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Θέλει να πει «ναι» στην πρόκληση

Εθνική Κύπρου: Θέλει να πει «ναι» στην πρόκληση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το φαβορί είναι η αντίπαλός μας. Η προϊστορία ξεκάθαρα με το μέρος της, όμως η Κύπρος θέλει να πει «ναι» στην πρόκληση που λέγεται Σκωτία. Η Εθνική μας παρουσιάζεται έτοιμη να ριχθεί στη «μάχη» στο Hampden Park της Γλασκώβης και να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλό της να κυνηγήσει το καλύτερο. Το παιχνίδι είναι για την 3η αγωνιστική του 9ου Ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης είναι μεγάλος και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να έχει η Κύπρος θετικό αποτέλεσμα. Σε τέτοια ματς καλείται να κάνει την υπέρβαση. Άλλωστε, εάν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, επιβάλλεται να πάρει βαθμούς απέναντι σε μεγαλύτερους αντιπάλους, έστω κι αν ο αγώνας είναι εκτός έδρας.

Η πρόκληση για την Κύπρο είναι μεγάλη αφού είναι αρνητική και έχει προϊστορία απέναντι στους Σκωτσέζους, που θα έχουν στον πάγκο τους νέο προπονητή. Τον Στιβ Κλαρκ, που ανέλαβε μόλις στις 20 Μαΐου και γι’ αυτόν το ντεμπούτο του στον πάγκο της Σκωτίας αποτελεί τεράστιο κίνητρο για επιτυχία. Οι Σκωτσέζοι, που έχουν παίκτες μεγάλης κλάσης όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ, Άντριου Ρόμπερτσον, τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλους, θέλουν να επανέλθουν στις παλιές καλές εποχές. Φαντάζει δύσκολο και η Κύπρος καλείται να τους… κόψει τα φτερά.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θα θελήσει να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής στους ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τις υποχρεώσεις τους να έχουν ολοκληρωθεί προ τριών εβδομάδων. Γρίφος η ενδεκάδα, ερωτηματικό και ο σχηματισμός. Εφόσον επιλέξει το σύστημα 3-5-2, ο Πάρντο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Την τριάδα στην άμυνα θα αποτελούν οι Κούσουλος, Λαΐφης και Ιωάννου. Η πεντάδα στη μεσαία γραμμή σε ρόλο φουλ μπακ οι Άντονι Γεωργίου και Ανδρέας Αβραάμ. Στον άξονα, οι Μαργκάσα και Αρτυματάς, με τον Εφραίμ να κινείται πιο μπροστά. Στην επίθεση ως δίδυμο οι Σωτηρίου και Μακρής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ