aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Τα στατιστικά… Μπαρσελόνας και ο αντίστροφος ρόλος

Εθνική Κύπρου: Τα στατιστικά… Μπαρσελόνας και ο αντίστροφος ρόλος

Η διαφορά δυναμικότητας αλλά και ποιότητας της Εθνικής Κύπρου με το Σαν Μαρίνο ήταν γνωστή, κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, με την ομάδα μας να κερδίζει άνετα με 5-0. Οπότε το παιχνίδι δεν σηκώνει και πολλή κριτική, αφού από την ώρα που άρχισε η αναμέτρηση το θέμα ήταν που θα σταματούσε τελικά ο δείκτης του σκορ. Η νίκη σε έκταση θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη εάν ο Ομοσπονδιακός μας προπονητή Ραν Μπεν Σιμόν δεν ζητούσε από τους παίκτες να ρίξουν… ταχύτητα στο δεύτερο 45λεπτο.

Αν υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί που να καταδεικνύουν τη διαφορά ποιότητας που προαναφέραμε, αυτοί έχουν να κάνουν με την κατοχή της μπάλας και με τις πάσες που αντάλλαξαν οι παίκτες. Η Κύπρος με κατοχή 74% είχε 585 ολοκληρωμένες πάσες από τις 661, 28 ευκαιρίες (10 στον στόχο), ενώ το Σαν Μαρίνο είχε κατοχή 26% και μόλις 104 ολοκληρωμένες πάσες από τις 152 και μόλις δύο ευκαιρίες (1 στον στόχο).

Ωστόσο, τα στατιστικά… Μπαρσελόνας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας παρασύρουν, καθώς στο αμέσως επόμενο παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο την Κυριακή, δεν αποκλείεται να αντιστραφούν. Το σημαντικό για την ομάδα μας είναι στον αγωνιστικό χώρο να καλύψει σωστά τους χώρους και να αμυνθεί κόντρα σε έναν αντίπαλο που ξέρει και κυκλοφορεί με μεγάλη άνεση την μπάλα και είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φοβηθούμε τους Βέλγους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι κάναμε εμείς στο Σαν Μαρίνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ