aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Τα όνειρα που έμειναν όνειρα και η σκληρή πραγματικότητα

Εθνική Κύπρου: Τα όνειρα που έμειναν όνειρα και η σκληρή πραγματικότητα

Τα όνειρα για θετικό μπάσιμο της Κύπρου στο νεοσύστατο Πρωτάθλημα Εθνών έμειναν όνειρα. Η πραγματικότητα ήταν σκληρή στο «Ουλεβάλ», όπου η Νορβηγία πήρε ψες τους τρεις βαθμούς στην πρεμιέρα, χωρίς να ιδρώσει πολύ. Βάσει της εικόνας του αγώνα, η νίκη της γηπεδούχου με 2-0 ήταν δίκαιη. Έτσι, ούτε στην 11η αναμέτρηση (10 επίσημες και μία φιλική) με τη σκανδιναβική ομάδα αποφύγαμε την ήττα.

Διαβάστε επίσης: Εθνική ανυπαρξία κ. Σιμόν με… πρώην τερματοφύλακα

Μεγαλύτερη απογοήτευση από το αποτέλεσμα, όμως, σκόρπισε η εμφάνιση της Εθνικής μας. Διότι μόνο ομάδα που δεν φοβάται να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο είδαμε ψες, στόχος που τέθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Ραν Μπεν Σιμόν. Η κυπριακή ομάδα παρατάχθηκε με αμυντικογενές πλάνο, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αλλά όχι μόνο δεν είχε επιθετικές ιδέες, θύμισε άλλες εποχές, τότε που έμπαινε κομπλαρισμένη στο γήπεδο απέναντι στους Ευρωπαίους αντιπάλους της.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Εθνική… τραγωδία (videos)

Οι Νορβηγοί δεν έκαναν το σούπερ παιχνίδι και δεν πολιόρκησαν ακατάπαυστα την εστία του Ούρκο Πάρντο. Ωστόσο, έμοιαζαν να μην έχουν αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο, αφού πέρα από τα δύο τέρματα του Στέφαν Γιόχανσεν (21’, 42’), είχαν άλλες τέσσερις ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα έναντι καμίας της Κύπρου. Και όταν λέμε καμίας, εννοούμε ούτε… υποψία σουτ.

Διαβάστε επίσης: Ένα γκολ-οφσάιντ και μια γκέλα του Πάρντο (videos)

Όσο για τα γκολ, στο πρώτο βγήκε μόνος ο Γιόχανσεν έπειτα από πάσα του Ελαμπντελαουί, αξιοποιώντας αδράνεια του Λαΐφη και πλασάροντας εύστοχα. Ο σκόρερ πάντως ήταν ακάλυπτος στην αρχή της προσπάθειάς του. Στο δεύτερο, ο αρχηγός των γηπεδούχων εκτέλεσε φάουλ λες και δεν υπήρχε τερματοφύλακας, αφού ο Πάρντο κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση και μετατράπηκε σε απλό θεατή της πορείας της μπάλας.

Διαβάστε επίσης: Μπεν Σιμόν: «Δεν είμαι τυφλός, ούτε ψάχνω δικαιολογίες»

Η είσοδος του Γιώργου Εφραίμ στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου αντί του Γιώργου Βασιλείου και το πρώτο σουτ από τον ίδιο στο 49’, δημιούργησε την προσδοκία ότι μπορεί να αλλάξει η εικόνα του αγώνα. Πράγματι οι διεθνείς μας ξεθάρρεψαν στη συνέχεια και δεν ήταν τόσο παθητικοί στο παιχνίδι, θέλοντας να μειώσουν για να μπουν ξανά στη διεκδίκηση οφέλους.

Διαβάστε επίσης: Λαΐφης: «Παίξαμε ένα νέο σύστημα, δεν είναι εύκολο»

Εντούτοις, το καλύτερο που πέτυχαν ήταν δύο χαμένες ευκαιρίες με τον Παπουλή στο 67’ και στο 80’. Από την πλευρά τους βεβαίως, οι αντίπαλοι αναζητούσαν το τέρμα που θα «σκότωνε» το ματς και είχαν τις δικές τους φάσεις, με κυριότερες τα πλασέ του Κινγκ στο 68’ και στο 89’. Οι ευκαιρίες, όμως, ένθεν και ένθεν έμειναν αναξιοποίητες και έτσι το σκορ έμεινε αναλλοίωτο ώς το τέλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ