aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Οι καμπάνες ηχούν μα δεν ακούει κανείς

Εθνική Κύπρου: Οι καμπάνες ηχούν μα δεν ακούει κανείς

Καλοκαιρινή σφαλιάρα δέχθηκε η Εθνική Κύπρου από το Κόσοβο, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Εθνών. Οι φιλοδοξίες για νέο ξεκίνημα και οι ελπίδες για καλή πορεία στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας εξανεμίστηκαν με το «καλημέρα» στη νέα διοργάνωση και μάλιστα με εμφαντικό τρόπο.

Απέναντι σε μια ομάδα με καλούς παίκτες— ο Ζεγκρόβα, σκόρερ του δεύτερου τέρματος πωλήθηκε 7.000.000 ευρώ από τη Βασιλεία στη Λιλ τον περασμένο Ιανουάριο— αλλά σε καμία περίπτωση μεγαθήριο η Κύπρος έχασε με κατεβασμένα τα χέρια. Χωρίς να καταγράψει τελική προσπάθεια στον στόχο και με τον αντίπαλο να ολοκληρώνει το ματς έχοντας 16 τελικές προσπάθειες (εφτά στον στόχο). Μάλιστα, οι 14 εξ αυτών καταγράφηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ανήμπορο να σταθεί απέναντι στο Κόσοβο, λες και έπαιζε με την Ισπανία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Από το 46’ μέχρι το 65’ όταν και πήραν κεφάλι στο σκορ οι Κοσοβάροι απείλησαν ένδεκα (!) φορές την εστία του Νεόφυτου Μιχαήλ. Το καμπανάκι κινδύνου ηχούσε σχεδόν σε κάθε λεπτό, αλλά ο Νίκος Κωστένογλου δεν το άκουσε. Η εικόνα του αγώνα «φώναζε» πως ήταν θέμα χρόνου να μείνει πίσω στο σκορ η Κύπρος, αλλά βοήθεια από τον πάγκο δεν ήρθε ποτέ. Ή μάλλον ήρθε όταν έγινε η ζημιά από τον Μπερίσα στο 65’.

Με τους ποδοσφαιριστές να έχουν στην πλάτη την κούραση ολόκληρης της σεζόν ήταν δύσκολο να ανατραπεί το σκηνικό. Ο Ζεγκρόβα στο 78’ «ζάλισε» τον Γκόγκιτς και έδωσε τη χαριστική βολή στην Εθνική Κύπρου που ήταν υποφερτή και οργανωμένη, αλλά χωρίς ουσία και αποτελεσματικότητα στο πρώτο ημίχρονο και τραγική στο δεύτερο.

Η Εθνική Κύπρου άρχισε το Πρωτάθλημα Εθνών όπως ακριβώς τελείωσe τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι καμπάνες ηχούν εδώ και καιρό, δεν φαίνεται να τις ακούει κανείς και δεν υπάρχει τίποτα που να προδίδει πως ξημερώνουν καλύτερες ημέρες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ