aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Εθνική Κύπρου: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Όταν (δημόσιες) τοποθετήσεις του τύπου «έχουμε πατώσει» και «φτάσαμε στην ώρα μηδέν», προέρχονται από αξιωματούχο της ίδιας της ΚΟΠ, στην προκειμένη περίπτωση του βοηθού γενικού γραμματέα, το πρόβλημα στην Εθνική ομάδα εκτός από οξύ, φαντάζει ιδιαιτέρως πολύ πιο βαθύ και περίπλοκο σε σχέση με το πώς ενδεχομένως να το αντιλαμβάνεται κάποιος.

Ο Γιώργος Φαντάρος, εξέφρασε προσωπικές απόψεις σε ραδιοφωνικές δηλώσεις, ωστόσο αυτές εν πολλοίς αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στην ομάδα μας, η οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ούτε των προκριματικών του Μουντιάλ 2022. Με μέσο όρο ούτε μισό γκολ υπέρ ανά ματς και κάτι περισσότερο από δύο τέρματα εναντίον ανά παιχνίδι, με επτά ήττες σε δέκα αγώνες και μόλις μία νίκη, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε την τραγική εικόνα και το ζοφερό μέλλον, καταλήγοντας αβίαστα στο συμπέρασμα πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η υπομονή, η ανοχή και η αντοχή πολλών εξαντλείται.

«Αυτά που βλέπουμε σήμερα, μπορεί να είναι λάθη ή παραλείψεις προηγούμενων χρόνων», σχολίασε ο Φαντάρος, θέτοντας αυτομάτως στην όλη… εξίσωση, τη σειρά αποφάσεων που λήφθηκαν προς τη βελτίωση της κατάστασης και ασφαλώς, δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα με βάση τα πεπραγμένα στον αγωνιστικό χώρο.

«Τι πρόσφεραν οι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές; Είναι ευχαριστημένοι από τον εαυτό τους; Παίζουν για τη φανέλα ή πίσω στο μυαλό τους είναι κι άλλα πράγματα;», διερωτήθηκε ο αξιωματούχος της ΚΟΠ και εκπρόσωπος της Νέας Σαλαμίνας στην ομοσπονδία, διαπιστώνοντας γενικώς ότι «κάποιοι δεν προσφέρουν όσα μπορούν» και κυρίως, «δεν υπάρχει η αγάπη για το σήμα που φορούν». Του δημιουργήθηκε η απορία κατά πόσον οι προπονητές των ομάδων είναι ευχαριστημένοι από τους παίκτες που τροφοδοτούν την Εθνική και διερωτήθηκε σε άλλο σημείο, εάν έφτασε η ώρα να σκεφτόμαστε τις λύσεις και άλλων χωρών, όπως η Μάλτα. Και έγινε πιο συγκεκριμένος: «Να Κυπροποιήσουμε ξένους; Και να μην ακούσω να λένε ότι είμαι ενάντια στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Απλά δεν αντέχω να βλέπω την Εθνική μου να διασύρεται στο γήπεδο», ανοίγοντας αυτομάτως ένα τεράστιο και «ευαίσθητο» για πολλούς κεφάλαιο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στην ΚΟΠ, βρίσκονται ενώπιον σημαντικών αποφάσεων που θα καθορίσουν εν πολλοίς το άμεσο μέλλον της Εθνική μας ομάδας. Θα αναζητηθούν αρχικώς τα αίτια που μετέτρεψαν τις ελπίδες για θετική πορεία που γεννήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο σε «εφιάλτη», προχωρώντας στο κυρίως… μενού. Είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πως θα συζητηθεί εκτενώς και το κεφάλαιο ομοσπονδιακός προπονητής, με την υποσημείωση πως θα γίνει στο γενικότερο πλαίσιο αλλαγών στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Νίκος Κωστένογλου, δεν πείθει ότι μπορεί να οδηγήσει την Εθνική σε καλύτερες μέρες και ασφαλώς βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Το επόμενο διάστημα, στην ΚΟΠ θα λάβουν αποφάσεις που θα αφορούν το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των Εθνικών ομάδων και εννοείται ότι θα εξεταστεί το θέμα παραμονής ή όχι του Ελλαδίτη προπονητή. Το τρέχον συμβόλαιο εκπνέει το 2023, με την υποσημείωση πως υπάρχει η δυνατότητα διακοπής του έναντι τριών μηνιάτικων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ