aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Ο κλήρος πέφτει στον Τιμούρ

Εθνική Κύπρου: Ο κλήρος πέφτει στον Τιμούρ

Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι ο εκλεκτός των διοικούντων της ΚΟΠ για την εθνική μας ομάδα των ανδρών. Όπως όλα δείχνουν, ο Γεωργιανός τεχνικός θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον Νίκο Κωστένογλου, με την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η επιλογή Κετσπάγια δεν περιλαμβάνει γρίφους και σπαζοκεφαλιές. Αξιολογήθηκε πιο ψηλά από όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους, αφού γνωρίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο απ’ έξω κι ανακατωτά και οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας επενδύουν στο πρόσωπό του ότι θα καταφέρει να οδηγήσει την εθνική Ανδρών σε επιτυχίες.

Το πρώτο βήμα από πλευράς ΚΟΠ έγινε με την ανακοίνωση του διαζυγίου, με τον Νίκο Κωστένογλου. Ανακοίνωσε την κοινή συναίνεση λύσης της συνεργασίας της με τον ομοσπονδιακό προπονητή και πρόσθεσε: «Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Κωστένογλου για τον επαγγελματισμό και το ήθος που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Εθνική μας ομάδα, από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι και σήμερα. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο». Ένα φιλικό διαζύγιο, αλλά όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας ήταν ειλημμένη απόφαση να αποχωρήσει ο Ελλαδίτης τεχνικός. Αν και το συμβόλαιό του έληγε τον Σεπτέμβριο, θεωρήθηκε σωστό να διακοπεί νωρίτερα, έτσι ώστε να μπορέσει κι ο ίδιος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η πρόσληψη Κετσπάγια αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ, το πιθανότερο στις 4 Ιουλίου. Η ιστοσελίδα Goal.com.cy αποκάλυψε χθες ότι σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι, έχει συμφωνηθεί να μπει ρήτρα στο συμβόλαιο του Κετσπάγια, η οποία θα προνοεί ότι θα δικαιούται να το «σπάσει» εφόσον προκύψει κάποια άλλη πρόταση. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για ολόκληρο το προπονητικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γεωργιανός τεχνικός θα έχει μαζί του έναν τουλάχιστον συνεργάτη του από την Ανόρθωση.

Ο Κετσπάγια αναμένεται να μπει στα βαθιά, αφού στην εθνική μας θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια στους δύο εναπομείναντες αγώνες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να αποφύγουμε την τελευταία θέση του ομίλου και τα μπαράζ παραμονής στη Γ’ Κατηγορία (είναι προγραμματισμένα για τον Μάρτιο του 2024). Στις 24 Σεπτεμβρίου η Κύπρος θα υποδεχθεί την Ελλάδα στις 21:45 στο ΑΕΚ Αρένα και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στις 27 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας με το Κόσοβο (21:45). Αγώνες στους οποίους πρέπει να έχει βαθμολογικό κέρδος, με την ελπίδα ότι οι Βορειοϊρλανδοί (φιλοξενούν το Κόσοβο και στη συνέχεια θα παίξουν εκτός έδρας με την Ελλάδα) δεν θα πάρουν περισσότερους βαθμούς από εμάς.

Επίσης, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός των Ανδρών θα έχει άμεση συνεργασία με τον νέο τεχνικό διευθυντή για τις «μικρές» εθνικές, ο οποίος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Ελλαδίτης Δημήτρης Παπαδόπουλος, τέως συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη στην ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ