aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Ο Κετσπάγια έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα

Εθνική Κύπρου: Ο Κετσπάγια έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα

Παρά το γεγονός ότι Αρμενία είναι υποδεέστερος αντίπαλος από την Σκωτία, η εθνική μας ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης στο Γερεβάν. Στο προχθεσινό φιλικό πάλεψε, αντέδρασε στην ψυχρολουσία των δύο τερμάτων σε ένα δεκάλεπτο και κατάφερε να φτάσει στο 2-2.

Τα γκολ των Καρώ (43’) και Χριστοφή (83’) θα μπορούσαν να είχαν «αδελφάκι»  το γκολ του Κακουλλή, όταν ο σκόρερ υποδείχθηκε λανθασμένα (δεν υπήρχε VAR) σε θέση οφσάιντ. Υπήρξαν, βέβαια, διαστήματα κατά τα οποία έδειξε τις γνωστές αδυναμίες της, όπως είναι τα εύκολα λάθη στην άμυνα και δυσκολία στην ορθόδοξη ανάπτυξη, αλλά η γενικότερη εικόνα έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα.

Το είπε άλλωστε και ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος όχι μόνο δεν ενθουσιάζεται, αλλά ζήτησε να αποφεύγονται να μεγάλα λόγια.  «Είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση των ποδοσφαιριστών μου και τον χαρακτήρα που έδειξαν. Δεχτήκαμε δύο τέρματα αλλά βγάλαμε αντίδραση. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου και στην ομάδα μας. Πρέπει να έχουμε διάρκεια και συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γεωργιανός τεχνικός. Στις 17 Ιουνίου θα κληθεί να καθίσει στον πάγκο της εθνικής Κύπρου για να αντιμετωπίσει την πατρίδα του. Θα είναι ένα ξεχωριστό ματς για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Θα ακολουθήσει τρεις ημέρες αργότερα, η αναμέτρηση στη Νορβηγία.

Από την κλήρωση, τα πράγματα ήταν ζόρικα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Έγιναν ακόμη πιο… ζόρικα με τη διεξαγωγή των δύο πρώτων αγωνιστικών. Η Σκωτία νίκησε την Ισπανία με 2-0 κι ανέβηκε στην κορυφή με 6 βαθμούς, ενώ η Γεωργία πήρε «Χ» (1-1) από τη Νορβηγία. Όπως όλα δείχνουν όλοι οι αντίπαλοί μας στο προκριματικό όμιλο του Euro 2024 έχουν μεγάλες απαιτήσεις και το δείχνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ