aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Μετά τον επίπονο επίλογο, το «καυτό» θέμα Μπεν Σιμόν

Εθνική Κύπρου: Μετά τον επίπονο επίλογο, το «καυτό» θέμα Μπεν Σιμόν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο επίλογος της προκριματικής φάσης του EURO 2020 γράφτηκε ψες στις Βρυξέλλες για την Κύπρο και ήταν επίπονος. Στο «Κινγκ Μπαουντουίν» παραδόθηκε στις ορέξεις του τρομακτικού Βελγίου, που μας φιλοδώρησε με έξι γκολ (6-1) και ολοκλήρωσε με το εκπληκτικό 10 στα 10 και μαζεύοντας τους 30 βαθμούς. Έτσι, άλλο ένα ταξίδι που άρχισε με όνειρα για διάκριση έφτασε στο τέλος του εφιαλτικά για την ομάδα μας.

Διαβάστε επίσης: Η Κύπρος έκανε το «λάθος» να προηγηθεί και συνετρίβη από το Βέλγιο (videos)

Η Εθνική Ανδρών δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη μοίρα της, που τη θέλει να τερματίζει πάνω από έναν ή το πολύ, δύο αντιπάλους στον όμιλό της. Με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες, άφησε πίσω της τον Άγιο Μαρίνο και ισοβάθμησε με το Καζακστάν στους δέκα βαθμούς, υπερέχοντας στα μεταξύ τους αποτελέσματα και τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Διαβάστε επίσης: Παραδοχή από Μπεν Σιμόν και ατάκα για το μέλλον του στην Εθνική Κύπρου

Το πολυπόθητο βήμα παραπάνω δεν έγινε, αν και η τρίτη θέση χάθηκε μόλις το περασμένο Σάββατο στην ήττα από τη Σκωτία στο ΓΣΠ. Φάνηκε όμως, για ακόμα μία φορά, ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για την υπέρβαση. Αν όμως πρέπει να κρατήσουμε κάτι θετικό, είναι ότι -επιτέλους- έγινε μερική ανανέωση με το ανέβασμα ελπιδοφόρων νεαρών (Κωστή, Σπόλιαριτς, Μ. Ιωάννου, Θεοδώρου, Γεωργίου). Αναφορικά με την επόμενη ημέρα, φέρνει την ΚΟΠ να σκέφτεται πώς θα προχωρήσει. Ασφαλέστατα, το πρώτο θέμα που απασχολεί είναι τι θα γίνει με το συμβόλαιο του Ραν Μπεν Σιμόν.

Διαβάστε επίσης: EURO 2020: Οι 20 ομάδες που προκρίθηκαν και τα γκρουπ της κλήρωσης!

Όσο για το ψεσινό ματς, η Κύπρος έπαθε ό,τι ακριβώς φοβόταν. Το Βέλγιο αποδείχτηκε ότι δεν κοντράρεται από ομάδες της δικής μας εμβέλειας και μας διέσυρε, φτιάχνοντας τη διάθεση των οπαδών του, που πήγαν για το πάρτι πρόκρισης, που προανήγγειλε η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ