aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣEθνική Κύπρου: Η πρωτιά στις ανακτήσεις μπάλας και οι δύο όψεις του νομίσματος

Eθνική Κύπρου: Η πρωτιά στις ανακτήσεις μπάλας και οι δύο όψεις του νομίσματος

Άλλη μία εβδομάδα (11-16/11) απομένει για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης (εκτός των πλέι οφ) για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην ευρωπαϊκή ζώνη, με μόλις δύο ομάδες, τη Γερμανία και τη Δανία, να έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 (21/11-18/12). Η δική μας εθνική ομάδα, δυστυχώς, άλλη μία φορά δεν φάνηκε αντάξια των προσδοκιών, χάνοντας από τις προηγούμενες κιόλας αγωνιστικές κάθε ελπίδα για διάκριση, μένοντας μάλιστα ουραγός του ομίλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ,  η Κύπρος -αν μη τι άλλο- έχει να επιδείξει μία πρωτιά στην τρέχουσα προκριματική φάση! Όπως σημειώνεται, είναι πρώτη στις ανακτήσεις μπάλας, με τους διεθνείς μας να μετρούν συνολικά 340. Για να φτάσουν σε τόσο υψηλό αριθμό, τον υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα, ξέχωρα από το πείσμα για να κερδίσουν την κατοχή, εξυπακούεται ότι προηγουμένως υπέπεσαν σε λάθος. Επομένως, το νόμισμα στη συγκεκριμένη κατηγορία έχει δύο όψεις.

Πάμε πιο κάτω:  Έως τώρα, στα 200 από τα 250 παιχνίδια της προκριματικής φάσης έχουν σημειωθεί συνολικά 586 γκολ ή 2,93 ανά παιχνίδι, ήτοι ένα γκολ κάθε 38 λεπτά. Τα περισσότερα (113), όπως αναφέρει πάντοτε η ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, μπήκαν στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο 76ο και το 90ό λεπτό. Η Ισπανία είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη κατοχή μπάλας (71,7%), όπως και αυτή με τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις (91,8%).

Πρώτη στις προσπάθειες για γκολ είναι η Ολλανδία (215), στα τάκλιν η Μάλτα (110), ενώ η Δανία είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ (σε 8 αγώνες). Πρώτος σκόρερ είναι ο Μέμφις Ντεπάι (Ολλανδία/9 γκολ), ο οποίος επίσης έχει τις πιο πολλές ασίστ (6) και τις περισσότερες προσπάθειες στην εστία (22).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ