aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Ένας χρόνος δίχως νίκη, τέσσερα ματς δίχως γκολ

Εθνική Κύπρου: Ένας χρόνος δίχως νίκη, τέσσερα ματς δίχως γκολ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος και πέντε ημέρες δίχως νίκη για την Κύπρο, που αντιστοιχεί σε εφτά σερί ήττες και την προψεσινή «λευκή» ισοπαλία με τους Αζέρους. Από το 2-1 στην έδρα του Καζακστάν στις 10 Οκτωβρίου, ακολούθησαν οι ακόλουθες αναμετρήσεις: Ρωσία 0-5, Σκωτία 1-2, Βέλγιο 1-6, Μαυροβούνιο 0-2, Αζερμπαϊτζάν 0-1, Τσεχία 1-2, Λουξεμβούργο 0-2 και Αζερμπαϊτζάν 0-0.

Επιστρέφοντας χθες από την Αλβανία, όπου διεξήχθη η αναμέτρηση λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η κυπριακή αποστολή έφερε μαζί της, εκτός από τον πρώτο βαθμό και ένα ελάχιστο ελπίδας για βελτίωση στη συνέχεια. Πέρα από το ντεμπούτο-όνειρο του τερματοφύλακα Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος κράτησε το μηδέν παθητικό με καίριες επεμβάσεις (αποκορύφωμα το πέναλτι του Καράγιεφ στο 26’), υπήρξε πάθος, διάθεση και δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις και ευκαιρίες.

Στοιχεία, όμως, που δεν ήταν αρκετά για να μας δώσουν το τρίποντο και να μας ξεκολλήσουν από τον πυθμένα του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του Nations League. Ούτε καν το πρώτο γκολ μας στην τρέχουσα διοργάνωση και γενικά στα επίσημα ματς με τον Γιόχαν Βάλεμ (φωτό) στον πάγκο! Έλειψε η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό, ενώ επηρέασε η υποχρεωτική αλλαγή του Πιέρου Σωτηρίου, απόντος άλλου κλασικού φορ.

Το σκηνικό θα μεταφερθεί τον Νοέμβριο με τις αναμετρήσεις κόντρα στις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις τους, πιο δυνατές ομάδες του ομίλου. Αφού δώσουμε φιλικό στην Αθήνα με την Ελλάδα, θα αναμετρηθούμε στην Κύπρο με το Λουξεμβούργο και έπειτα εκτός έδρας με το Μαυροβούνιο. Κάτι που φανερώνει πως δύσκολα μπορούμε να αποφύγουμε την τελευταία θέση, ακόμα και να πετύχουμε την πρώτη νίκη. Στο απευκταίο σενάριο, θα δώσουμε αγώνα μπαράζ με τις άλλες τελευταίες ομάδες της Γ’ Κατηγορίας για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό («πέφτουν» δύο).

Όσον αφορά στον Πιέρο Σωτηρίου, ο οποίος τραυματίστηκε στο 11’ και αποχώρησε στο 18’, εκφράζεται ανησυχία για θλάση. Ο Κύπριος επιθετικός θα επιστρέψει στο Καζακστάν και θα εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο της Αστάνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς υπέστη και πόσο σοβαρός είναι ο μυϊκός τραυματισμός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ