aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Έχοντας επίγνωση της δυσκολίας

Εθνική Κύπρου: Έχοντας επίγνωση της δυσκολίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν είμαστε δα και κανένα ποδοσφαιρικό μεγαθήριο, για να αντιμετωπίζουμε αφ’ υψηλού πολλές ομάδες του πλανήτη. Γι’ αυτό και ο Ραν Μπεν Σιμόν, το τεχνικό επιτελείο και οι διεθνείς, έπιασαν δουλειά για το εκτός έδρας παιχνίδι της Εθνικής Κύπρου με τη Σκωτία, έχοντας επίγνωση του βαθμού δυσκολίας.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου (21:45) θα αντιμετωπίσουν στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης, ομάδα με πολύ μεγαλύτερη παράδοση από τη δική μας. Άλλωστε, με την Αγγλία είναι οι αρχαιότερες εθνικές στον κόσμο!

Διαθέτει επίσης 11 ποδοσφαιριστές των αγγλικών γηπέδων, ένας εξ αυτών ο Άντριου Ρόμπερτσον, ο οποίος απόψε θα διεκδικήσει με τη Λίβερπουλ το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Τότεναμ! Από εβδομάδας θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις για τα ματς με την Κύπρο και το Βέλγιο. Συν ότι στον πάγκο της Σκωτίας θα κάνει ντεμπούτο ο Στιβ Κλαρκ, ο οποίος διαδέχτηκε τον Άλεξ ΜακΛις μετά το κακό μπάσιμο στα προκριματικά του Γιούρο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, που επιχειρείται νέα αρχή, συνήθως επικρατεί ενθουσιασμός και καλύτερη ψυχολογία.

Στοιχεία που φανερώνουν ότι το έργο των διεθνών μας μόνο εύκολο δεν θα είναι το επόμενο Σάββατο. Σίγουρα, η Εθνική μας έχει αντιμετωπίσει και πιο δύσκολους αντιπάλους και κατάφερε να τους κοιτάξει στα μάτια. Αυτός θα είναι ο στόχος της και τούτη τη φορά, όμως και πάλι θα είναι το αουτσάιντερ.

Στο πλευρό της, η Κύπρος αναμένεται να έχει και αρκετούς συμπατριώτες μας. Σύμφωνα με τη ζήτηση που υπάρχει, οι ομοσπονδιακοί παράγοντες περιμένουν κοντά στους 1.000 Κύπριους οπαδούς. Ωστόσο, μεσολαβεί μία εβδομάδα και ώς τότε θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό, που θα βρεθεί στο γήπεδο της πρωτεύουσας της Σκωτίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ