aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Απόψε, να αλλάξει την ιστορία της!

Εθνική Κύπρου: Απόψε, να αλλάξει την ιστορία της!

Η αποψινή βραδιά μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, καθώς σηματοδοτεί την πρεμιέρα της νέας διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, του Πρωταθλήματος των Εθνών. Για την Κύπρο, η αρχή είναι δύσκολη στο στάδιο Ουλεβάλ (21:45, ΡΙΚ2), όπου θα αναμετρηθεί με τη Νορβηγία στο πλαίσιο του 3ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας.

Ο Ραν Μπεν Σιμόν και οι Κύπριοι διεθνείς ευελπιστούν σε καλή παρουσία στη διοργάνωση, δηλώνοντας ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν τη μοίρα της Εθνικής Ανδρών. Κάτι που σημαίνει προσπάθεια για πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Γιούρο 2020. Σίγουρα, από τη μια δεν υπάρχουν μεγαθήρια στο γκρουπ, κάτι που δημιουργεί προσδοκίες για να δοθεί η μάχη, από την άλλη όμως απέναντι στη σκανδιναβική ομάδα, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία πάλι είμαστε αουτσάιντερ.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τίποτα δεν κρίνεται από το πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο, η πρώτη εικόνα μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και πολύ περισσότερο, αν είναι θετική και συνοδεύεται από βαθμολογικό όφελος μπορεί να φτιάξει το κλίμα για τη συνέχεια, που θα δοθεί την Κυριακή στο ΓΣΠ με τους Σλοβένους. Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται αγωνιστική υπέρβαση. Γιατί απλούστατα απέναντί μας θα έχουμε απόψε μία αντίπαλο, η οποία μετρά το απόλυτο στα μεταξύ μας παιχνίδια. Δέκα φορές βρήκαμε τη Νορβηγία στον δρόμο μας, ισάριθμες φορές ηττηθήκαμε με τον καθόλου κολακευτικό απολογισμό τερμάτων 4-26.

Ο Μπεν Σιμόν, όμως, μίλησε πρόσφατα για προοπτική αλλαγής της ιστορίας μας και ότι θέλει να δημιουργήσει ομάδα που δεν θα φοβάται να παίξει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Απόψε λοιπόν θα έχει την ευκαιρία για μπει το πρώτο λιθαράκι.

-Ο Ρουμάνος Κόβατς Ίστβαν ορίστηκε να διαιτητεύσει την αναμέτρηση της Εθνικής μας στη Νορβηγία στο Όσλο, την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:45. Βοηθοί διαιτητές θα είναι οι Μαρινέσκου Βασίλε Φλόριν και Άρτεν Μιχάι Οβίντιου, επιπρόσθετοι διαιτητές οι Αβράμ Μάριους και Φέσνικ Χόρατι Μίρτσα, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τσέρεϊ Αλεξάντρου (όλοι από τη Ρουμανία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ