aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Κύπρου: Αποχαιρέτα την 3η θέση που χάνεις

Εθνική Κύπρου: Αποχαιρέτα την 3η θέση που χάνεις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η τρίτη θέση του 9ου ομίλου της προκριματικής φάσης του EURO 2020… γλιστρά βασανιστικά μέσα από τα χέρια της Εθνικής Κύπρου, η οποία ηττήθηκε ψες με 1-2 στο ΓΣΠ από τη Σκωτία. Για να επιστρέψει σε μας, θα πρέπει να ισχύσουν κάποια… θαυματάκια, με πρώτο το μεθαυριανό «διπλό» απέναντι στο πανίσχυρο Βέλγιο. Έτσι, χάθηκε η χθεσινή ευκαιρία να σφραγίσουμε τον στόχο μας και να τερματίσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας τρίτοι.

Υπάρχουν ασφαλώς σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία του Αυστριακού Χάραλντ Λέχνερ, για ένα κανονικό γκολ που δεν μέτρησε και ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε. Υπάρχει, όμως, και ευθύνη της Κύπρου, που -παρά τη μεγάλη προσπάθεια για 90+7 λεπτά- έκανε τα λάθη της, βρέθηκε πίσω στο σκορ και, κυρίως, όταν ισοφάρισε, δεν πρόλαβε να χαρεί και βρέθηκε ξανά σε θέση «κυνηγού».

Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου υπήρχε το αίσθημα της αδικίας για το 0-1, κυρίως λόγω του γκολ που πέτυχε με σουτ ο Γιώργος Εφραίμ στο 6ο λεπτό και δεν μέτρησε (η μπάλα φάνηκε ότι πέρασε τη γραμμή του τέρματος, αφού πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι). Βάσει απόδοσης, όμως, οι Σκωτσέζοι πέτυχαν τον στόχο τους.
Κατ’ αρχάς προηγήθηκαν με εξαιρετικό σουτ του Κρίστι στο 12’, αλλά η ευθύνη για το ότι διήνυσε ανενόχλητος απόσταση περίπου δέκα μέτρων βαραίνει την αμυντική γραμμή και κυρίως τους Γιάννη Κούσουλο και Νικόλα Ιωάννου.

Διαβάστε επίσης: Γκάλοπ: Να συνεχίσει ή όχι στην Εθνική Κύπρου ο Μπεν Σιμόν;

Ακολούθως, ώς τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, η κυπριακή ομάδα είχε να λέει μόνο για το 33ο λεπτό, όταν ο Ιωάννης Κωστή βρέθηκε φάτσα με τον Μάρσιαλ, αλλά γλίστρησε και η ευκαιρία έκανε φτερά. Ρόλο στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου διαδραμάτισε το ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν διαβασμένοι και με το πρέσινγκ που εφάρμοσαν έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Εντούτοις, το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πιο αισιόδοξα, καθώς το δεύτερο τέρμα του Εφραίμ στο παιχνίδι μέτρησε στο 48’ και έδωσε θάρρος στους διεθνείς μας. Η ισοφάριση, όμως, ήταν πολύ προσωρινή, καθώς ο ΜακΓκίν έδωσε νέο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με κοντινό σουτ στο 53’.

Διαβάστε επίσης: Σκωτσέζικο ντους για την Κύπρο δια χειρός και της διαιτησίας (vids)

Η Εθνική μας είχε στη συνέχεια την τεράστια ευκαιρία του Κωστή με κοντινή κεφαλιά στο 69’, ενώ στο 88’ ο Λέχνερ έκλεισε τα μάτια σε αγκάλιασμα του Γκάλαχερ στον Σωτηρίου εντός περιοχής. Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε στο δεύτερο λεπτό της καθυστέρησης, όταν ο Παπουλής σούταρε ψηλά από ευνοϊκή θέση.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Ο διαιτητής στέρησε από την Κύπρο την γκολάρα του Εφραίμ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ