aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣEθνική Κύπρου: Από λόγια μπούχτισε ο Κύπριος φίλαθλος

Eθνική Κύπρου: Από λόγια μπούχτισε ο Κύπριος φίλαθλος

Έξι αγώνες για την Κύπρο στον 8ο όμιλο για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022 και ο απολογισμός κάκιστος. Μια νίκη και μια ισοπαλία από τον περασμένο Μάρτιο, τέσσερις βαθμούς και παρουσία στον πυθμένα. Ο συντελεστής τερμάτων τραγικός, μόλις ένα υπέρ και οκτώ κατά. Οι εμφανίσεις της Κύπρου δεν πείθουν ότι μπορεί να κάνει το βήμα προς τα μπρος. Εκεί που τον περασμένο Μάρτιο φάνηκε μια ικμάδα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, νάσου να γκρεμίζονται όλα μέσα σε μια βδομάδα, με τρεις διαδοχικές ήττες.

Στη Μάλτα, την περασμένη Τετάρτη έσβησαν τα φώτα αφού η απρόσμενη ήττα, απ’ ό,τι φάνηκε και στα ματς που ακολούθησαν, αναστάτωσε την Εθνική. Έδειξε επηρεασμένη απέναντι στις Ρωσία και Σλοβακία, παρόλο που προσπάθησε περισσότερο και ήταν πιο διεκδικητική. Αλλά όταν δεν μπορεί να τα βάλει με τη Μάλτα, τι απαιτήσεις να έχεις απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους;

Άλλη μια διοργάνωση, που άρχισε με όνειρα και φιλοδοξίες, λαμβάνει τέλος πολύ πιο νωρίς. Γιατί, με 4 βαθμούς σε έξι αγώνες και παρουσία στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε τι μπορεί να ελπίζει η Κύπρος στη συνέχεια;… Άντε να ξεπεράσει τη Μάλτα. Εκτός κι αν μας εκπλήξει στα εναπομείναντα ματς, τον Οκτώβριο (με Κροατία και Μάλτα εντός έδρας) και τον Νοέμβριο (με Ρωσία και Σλοβενία εκτός έδρας). Μακάρι. Η μπάλα είναι στα πόδια του Κωστένογλου και των διεθνών.

Και οι φιλοδοξίες από τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι μεγαλύτερες. Με την προσπάθεια της Εθνικής στα πρώτα ματς της φάσης αυτής τον περασμένο Μάρτιο, κέρδισε τις εντυπώσεις. Όλα, όμως, γκρεμίστηκαν τις τελευταίες μέρες με τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, που ήλθαν να επιβεβαιώσουν τις δυνατότητες της Εθνικής και να μας θυμίσουν ποιοι είμαστε. Αν θα αλλάξει κάτι στην πορεία θα το δείξει ο χρόνος. Άλλωστε, τα επόμενα παιχνίδια δεν είναι μακριά, σ’ ένα μήνα από σήμερα.

Το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής πιστεύει στην Εθνική είναι το ένα. «Είμαι αισιόδοξος για αυτή την ομάδα. Με σκληρή δουλειά μπορούμε να παρουσιάσουμε μια βελτιωμένη ομάδα στους επόμενους αγώνες», είπε χαρακτηριστικά μετά το ματς με τη Σλοβακία. Το άλλο είναι να αποδεικνύει ο ίδιος αλλά και η ομάδα ότι μπορούν για το κάτι παραπάνω και όχι να χάνουν με κατεβασμένα τα χέρια από τη Μάλτα.

Παρόλο που είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, ο Κωστένογλου πιστώνεται και στην ΚΟΠ αλλά και ο Κύπριος φίλαθλος αναμένει έργα. Και αυτά είναι οι εμφανίσεις της Εθνικής και τα αποτελέσματά της. Θα πρέπει η Ομοσπονδία και ο Ελλαδίτης τεχνικός να αναζητήσουν τρόπους οι οποίοι θα συμβάλουν σε βελτίωση της Εθνικής. Που θα της επιτρέψουν να δέσει ως ομάδα, να γίνει σύνολο και να έχει απαιτήσεις. Από λόγια μπούχτισε ο Κύπριος φίλαθλος, θέλει πράξεις κι αυτές έχουν να κάνουν μόνο με θετικές εμφανίσεις και αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ