aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROΕθνική Kύπρου: Από φαβορί… αουτσάιντερ

Εθνική Kύπρου: Από φαβορί… αουτσάιντερ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ποδαρικό με νίκη, μάλιστα με «πεντάρα», έκανε η Κύπρος απέναντι στο Σαν Μαρίνο. Ό,τι καλύτερο από πλευράς ψυχολογίας η ευρεία νίκη, αφού λίγο ή πολύ ήταν αναμενόμενη λόγω διαφοράς δυναμικότητας. Το παιχνίδι αυτό ανήκει στην Ιστορία, αυτό που προέχει είναι το αυριανό με το Βέλγιο. Ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς για την εθνική μας, η οποία από φαβορί απέναντι στο Σαν Μαρίνο γίνεται το αουτσάιντερ με αντίπαλο την πρώτη ομάδα στην Παγκόσμια Κατάταξη.

Η προετοιμασία της Κύπρου άρχισε χθες με προπόνηση στο ΓΣΠ και ο Μπεν Σιμόν θα θελήσει να δουλέψει στην τακτική με την οποία θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο. Σαφώς και η προσέγγιση σε σχέση με το προηγούμενα ματς θα είναι εντελώς διαφορετική. Απέναντί μας θα έχουμε μια ποιοτική ομάδα, ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και ο πρώτιστος στόχος θα είναι να τους περιορίσουμε. Η άμυνά μας θα δεχθεί έντονη πίεση και εκεί είναι που καλούνται οι διεθνείς μας να δείξουν τις αντοχές τους, να είναι συγκεντρωμένοι, με καθαρό μυαλό και να αποφύγουν τα αβίαστα λάθη. Επιθετικά, να είναι αποτελεσματικοί.

Πρόκειται για ένα ματς – πρόκληση για τους Κύπριους διεθνείς, που καλούνται να δείξουν χαρακτήρα. Μέσα από τέτοια παιχνίδια μαθαίνεις πολλά και γίνεσαι καλύτερος. Η στήριξη του κόσμου κρίνεται σημαντική, σε μια προσπάθεια η Κύπρος να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα απέναντι σ’ ένα μεγαθήριο.

Οι Πιέρος Σωτηρίου και Γρηγόρης Κάστανος πέρασαν χθες από ιατρικές εξετάσεις (MRI). Ο πρώτος έχει ένα σφίξιμο στον δικέφαλο και ο δεύτερος αιμάτωμα στον δικέφαλο, το οποίο άρχισε να υποχωρεί. Η παρουσία των δύο διεθνών παραμένει αμφίβολη και η πορεία της αποθεραπείας τους θα καθορίσει και την απόφαση για την συμπερίληψη τους στην αποστολή ή όχι. Θα κριθεί ουσιαστικά στη σημερινή προπόνηση με την οποία ολοκληρώνεται η προετοιμασία.

Ο Ραν Μπεν Σιμόν μίλησε στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια. Τους συνεχάρη για τη σοβαρότητα που έδειξαν στον αγώνα με το Σαν Μαρίνο και για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν την αναμέτρηση, τονίζοντας τους πως δεν διέκρινε σε κανέναν ποδοσφαιριστή το παραμικρή υποτίμηση του αντιπάλου. Παράλληλα, τους τόνισε πως θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να καταφέρουν να είναι ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν βαθμολογικό κέρδος κόντρα στο Βέλγιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ