aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική: «Κρούσματα» παρεμβάσεων!

Εθνική: «Κρούσματα» παρεμβάσεων!

Η πορεία της εθνικής μας ομάδας των ανδρών στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022 δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη, γι’ αυτό εξάλλου και δεν έχει παρθεί οποιαδήποτε απόφαση όσον αφορά στο μέλλον. Το «καυτό» θέμα που απασχολεί την πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων έχει να κάνει με τον Νίκο Κωστένογλου. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα δεν έχουν δικαιώσει τον ομοσπονδιακό μας προπονητή, αλλά είναι γνωστό -και καταγεγραμμένο- ότι έχει ρεύμα ανάμεσα στους διεθνείς.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2022, οι άμεσες υποχρεώσεις είναι τον ερχόμενο Μάρτιο κόντρα στην Εσθονία για τα μπαράζ παραμονής στην Γ’ Κατηγορία του Πρωταθλήματος Εθνών. Το δίλημμα είναι δεδομένο: Αλλάζεις προπονητή και πας στα μπαράζ με έναν νέο προπονητή ή μένεις με τον Κωστένογλου που έχει δουλέψει με τους παίκτες για ένα χρόνο περίπου; Στο ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν τα στελέχη της ΚΟΠ, αφού αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι της διαδρομής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τους τελευταίους εννέα μήνες. Το σίγουρο είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα, η απάντηση δεν θα έρθει σύντομα. Κι αυτό διότι κανένας δεν θέλει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής.

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που καλούνται να ξεπεράσουν οι διοικούντες και κατά συνέπεια οι προπονητές στις εθνικές ομάδες και ιδιαίτερα των ανδρών, είναι οι παρεμβάσεις των σωματείων για τους παίκτες τους. Το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα της Ομοσπονδίας κι υπάρχουν ήδη «καταγγελίες» που είδαν το φως της δημοσιότητας ακόμη και από τους ίδιους τους διεθνείς.

Είναι ενδεικτική η πρόσφατη δήλωση του Πιέρου Σωτηρίου στο «digital», όταν ρωτήθηκε «τι πάει λάθος;». «Οι παίκτες πρέπει να θέλουν να έρχονται στην Εθνική, να αγωνίζονται με τον ίδιο ζήλο όπως και στις ομάδες τους. Επίσης, κάτι άλλο πολύ σημαντικό, οι ομάδες να μην παρεμβαίνουν. Να αφήνουν τους παίκτες να τα δίνουν όλα στην Εθνική και να μην σκέφτονται ότι θα επιβαρυνθούν.

Πρέπει να αποκτήσουμε όλοι εθνική συνείδηση», είχε αναφέρει ο διεθνής φορ της Λουντογκόρετς και προχώρησε ένα βήμα παρακάτω: «Έχουμε ταλέντο, έχουμε ποιότητα, θα πρέπει να παίξουμε με περισσότερο πάθος και αυτοπεποίθηση. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί όταν αγωνιζόμαστε με την εθνική μας σε σχέση με το πώς αγωνιζόμαστε με τις ομάδες μας. Και για να σας προλάβω, υπάρχουν προσωπικότητες στην Εθνική ομάδα, δεν είναι αυτό το πρόβλημα».

Αξιωματούχοι της ΚΟΠ είναι πεπεισμένοι -όπως δήλωσε κι ο Πιέρος- ότι υπάρχουν σωματεία που παρεμβαίνουν και δεν αφήνουν τους παίκτες τους να τα δώσουν όλα στην εθνική ομάδα. Παρατηρήθηκαν μάλιστα και «κρούσματα» με σωματεία να παροτρύνουν τους ποδοσφαιριστές τους να μην αγωνιστούν ή να μην συμμετάσχουν στις προπονήσεις της εθνικής ομάδας. Το θέμα αποτελεί μεγάλο «βραχνά» και σε κάποιες περιπτώσεις είναι η εξήγηση γιατί κάποιοι διεθνείς εμφανίζονται αδιάφοροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», στο πλαίσιο της αξιολόγησης της πορείας των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, αναμένεται να συζητηθεί πολύ ψηλά από τους παράγοντες της ΚΟΠ. Όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει διάθεση για αυτοκριτική διότι η Ομοσπονδία στην προσπάθειά της να διευκολύνει σωματεία «επέτρεψε» κάποιες παρεμβάσεις, ενώ αναμένεται ότι παρθούν μέτρα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που πάει να εξελιχθεί σε «γάγγραινα» για την εθνική ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ