aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική: Καλούτσικη τηρούμενων των αναλογιών

Εθνική: Καλούτσικη τηρούμενων των αναλογιών

Τηρούμενων των αναλογιών ήταν καλούτσικη η Εθνική Κύπρου στο «Φέρεντς Σούζα» στην ήττα 0-1 από την Ουγγαρία. Οι πλείστοι διεθνείς μας σε περίπου δύο εβδομάδες θα αρχίσουν προετοιμασία με τις ομάδες τους και είναι φυσικό να έχουν το μυαλό τους στις διακοπές. Απέναντι όμως σε συναδέλφους τους που προετοιμάζονται για το Euro και έχουν πολύ διαφορετική ψυχολογία, μα και μπροστά σε περίπου 14.000 ενθουσιώδεις οπαδούς των γηπεδούχων, στάθηκαν συμπαθητικά και πάλεψαν για θετικό αποτέλεσμα.

Αμύνθηκαν σωστά χωρίς να ταμπουρωθούν και δεν βίωσαν πολλές δύσκολες καταστάσεις, ενώ είχαν προϋποθέσεις στο πρώτο ημίχρονο και επικίνδυνα σουτ στο δεύτερο για να σκοράρουν. Έλειψε όμως στην επίθεση το καθαρό μυαλό ή οι καλύτερες συνεργασίες, στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης.

Βεβαίως, να μην ξεχνάμε πως η ομάδα αγωνίστηκε χωρίς κλασικό φορ, καθώς απουσίασαν οι Πιέρος Σωτηρίου και Ονησίφορος Ρουσιάς, ενώ απών ήταν επίσης ο ποιοτικότερος αμυντικός μας, Κωνσταντίνος Λαΐφης. Γενικά, η σύνθεση που επέλεξε ο Νίκος Κωστένογλου είχε πειραματική μορφή. Άλλωστε επρόκειτο για φιλικό και κάτι τέτοιο προσφερόταν. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και την ερχόμενη Δευτέρα κόντρα στην Ουκρανία.

Εν κατακλείδι, μετά τα προκριματικά του Παγκοσμία Κυπέλλου απέναντι σε Σλοβακία (0-0), Κροατία (0-1) και Σλοβενία (1-0), μπορεί διατηρείται πως το θετικό πρόσημο με τον Ελλαδίτη προπονητή διατηρείται. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει την ταυτότητά της και να πατά πολύ καλύτερα στα πόδια της, σε σχέση με όσα βλέπαμε επί Γιόχαν Βάλεμ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ