aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική: Γύρισε σελίδα, θέλει πρώτη νίκη

Εθνική: Γύρισε σελίδα, θέλει πρώτη νίκη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τρία 24ωρα μετά την ήττα από το Μαυροβούνιο (0-2), η Εθνική Κύπρου θα δώσει το δεύτερο παιχνίδι της για τον 1ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών. Αντίπαλός της απόψε, πάλι στο ΓΣΠ (21:45, ΡΙΚ 2), θα είναι το Αζερμπαϊτζάν, που ηττήθηκε το περασμένο Σάββατο με 1-2 από το Λουξεμβούργο.

«Ο αγώνας είναι σημαντικός και για τις δύο ομάδες. Θέλουμε τη νίκη, με όλο το σεβασμό προς τον αντίπαλο. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς τι προσπαθούμε να κάνουμε στην Εθνική», τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός προπονητής μας, Γιόχαν Βάλεμ, ο οποίος πρόσθεσε: «Θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι σε σχέση με το Μαυροβούνιο. Θα είναι έτοιμοι οι παίκτες μου, όπως ήταν και στο πρώτο παιχνίδι. Ήταν έκπληξη για μένα κάποια θετικά στοιχεία που μου έδειξαν οι ποδοσφαιριστές, παρά την ήττα».

Ακολούθως, ο Βέλγος τεχνικός εξήγησε τι του άρεσε απέναντι στους Μαυροβούνιους: «Παίξαμε με δυνατό αντίπαλο και φτιάξαμε ευκαιρίες. Σταθήκαμε καλά μεσοαμυντικά, ενώ οι παίκτες αφομοίωσαν γρήγορα κάποια στοιχεία με μόλις 3-4 προπονήσεις. Οι λεπτομέρειες, όμως, κάνουν τη διαφορά. Η απογοήτευση που είδα στα πρόσωπα των παικτών στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα λέει πολλά για μένα. Δείχνει πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη. Για το επόμενο παιχνίδι θα αποφασίσουμε ποιοι 11 είναι πιο έτοιμοι για να παίξουν».

Τέλος, κατόπιν σχετικής ερώτησης εξήγησε τι πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της Εθνικής: «Δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή. Αν κάποιος είναι έτοιμος, θα παίξει. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το τι είναι για εμάς ως Κύπρος το Πρωτάθλημα Εθνών. Θέλουμε μέσω αυτής της διοργάνωσης να αναπτυχθούμε».

Έντεκα ματς δίχως νίκη οι Αζέροι!

Το Αζερμπαϊτζάν προέρχεται από 11 ματς δίχως νίκη. Τελευταία νίκη του ήταν πριν από δύο χρόνια παρά δύο μήνες (17/11/2018), εις βάρος των Νησιών Φαρόε με 2-0. Στη συνέχεια ακολούθησαν εννιά ήττες και δύο ισοπαλίες με τη Λιθουανία (0-0) και την Κροατία (1-1). Στις ήττες της ξεχωρίζει το 0-4 από το Κόσοβο και το 1-5 από τη Σλοβακία. Άλλωστε το περασμένο Σάββατο, η αποψινή αντίπαλος της Κύπρου ηττήθηκε 1-2 από το Λουξεμβούργο. Αποτελέσματα που δείχνουν ότι είναι ομάδα που μπορεί να χτυπηθεί από την Εθνική μας, έστω και αν αγωνιστεί και πάλι με αρκετούς νεαρούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ