aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική: Για να ξεφύγει από το τέλμα

Εθνική: Για να ξεφύγει από το τέλμα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στην Αρένα του αλβανικού Ελμπασάν η Κύπρος μπορεί να έχει απόψε (19:00, ΡΙΚ2) μόνο ένα στόχο απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League. Να δώσει τέλος στην κατηφόρα των εφτά σερί ηττών (σε έξι επίσημα ματς και ένα φιλικό). Αστεία-αστεία, φτάσαμε στο σημείο που κάποτε σχολιάζαμε με περιπαιχτική διάθεση, όταν ακούγαμε ότι ομάδες του βεληνεκούς των Αγίου Μαρίνου, Γιβραλτάρ, Νησιών Φαρόε πανηγύριζαν μετά από χρόνια έναν βαθμό ή ακόμα και ένα γκολ!

Ας ελπίσουμε ότι στην απουσία άλλου σοβαρού κίνητρου, αφού βρισκόμαστε στον πυθμένα της Γ’ Κατηγορίας του Nations League, άποντοι και άσφαιροι, οι διεθνείς μας θα βρουν το σθένος να παλέψουν για την Εθνική μας και το πληγωμένο γόητρό τους. Σίγουρα, προτιμότερη είναι η νίκη, ωστόσο εδώ που οδηγήθηκε η ομάδα μας ακόμα και η ισοπαλία θα είναι βήμα προς τα εμπρός. Αν έρθει μάλιστα το τρίποντο, θα έχουμε πιθανότητες για να αποφύγουμε τον πυθμένα, διαφορετικά θα κολλήσουμε στο πάτο για τα καλά.

Το θέμα είναι ποια θα είναι η αντιμετώπιση του Γιόχαν Βάλεμ για το αποψινό παιχνίδι επί βαλκανικού εδάφους. Έως σήμερα έδειξε ότι εφαρμόζει rotation ακραίας μορφής, δίχως να διστάζει διαφοροποίηση ακόμα και εννιά παιχτών, παραμένοντας πιστός στο χτίσιμο για το μέλλον. Με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ομοιογένειας, που όταν αφορά Εθνικές ομάδες γιγαντώνεται καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα πολλών προπονήσεων.

Για να έχουμε ελπίδες λοιπόν θα χρειαστεί να αλλάξουν πολλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, το επιτελείο του και οι διεθνείς μας σε σχέση με το ματς απέναντι στο Λουξεμβούργο (0-2). Δεν ξέρουμε τι ασφαλώς, αυτοί γνωρίζουν καλύτερα, εντούτοις ποιος π.χ. θέλει να βλέπει ομάδα που για 65 λεπτά είναι ανύπαρκτη επιθετικά και γεμάτη αμυντικές ανορθογραφίες; Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα δοθεί συνέχεια μετά το τελευταίο 25λεπτο του αγώνα στο «Τζοσί Μπαρτέλ», όταν -αν μη τι άλλο- γίναμε απειλητικοί, είχαμε δοκάρι και αισθανθήκαμε για λίγο ότι έχουμε σφυγμό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Γ’ Κατηγορία / 1ος Όμιλος)

1. Μαυροβούνιο 3 3-0-0 5-0 9
2. Λουξεμβούργο 3 2-0-1 4-2 6
3. Αζερμπαϊτζάν 3 1-0-2 2-4 3
4. Κύπρος 3 0-0-3 0-5 0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ