aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική: «Για να γυρίσει ο ήλιος…»

Εθνική: «Για να γυρίσει ο ήλιος…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ακούμε σχεδόν πάντοτε μετά το τέλος κάθε φιλικού αγώνα, την ακόλουθη κλισέ φράση: «Δεν μετρά το αποτέλεσμα, τέτοια υφής ματς είναι για τους προπονητές και για κανέναν άλλον». Το χθεσινοβραδινό 90λεπτο για την Εθνική μας ομάδα απέναντι στην Τσεχία στο κεκλεισμένων των θυρών ΑΕΚ Αρένα (1-2), λοιπόν, αποτέλεσε για τον Γιόχαν Βάλεμ πρόβα ενόψει των δύο εκτός έδρας αγώνων με το Λουξεμβούργο (10/10) και το Αζερμπαϊτζάν (13/10) για το Nations League. Αγώνες, κατά τους οποίους στοχεύουμε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η νέα Εθνική (έγιναν ριζικές αλλαγές), με μέσο όρο ηλικίας μικρότερη των 24 ετών, «φώναξε» πως χρειάζεται μπόλικη δουλειά και πρωτίστως, απαιτείται υπομονή ώστε να βρει την απαιτούμενη ομοιογένεια-συνοχή και να κυνηγήσει μελλοντικές διακρίσεις. Το φιλότιμο, επί της παρούσης, δεν αρκεί. Οι Τσέχοι έβαλαν δύσκολα στους άπειρους διεθνείς μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και τους «έσπρωξαν» σε λάθη. Ορισμένα εξ αυτών αβίαστα.

Πιέζοντας από ψηλά, δυσκόλεψαν σε σημαντικό βαθμό τη μεταφορά της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ως εκ τούτου, δεν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες επιθετικές προϋποθέσεις. Η Εθνική μας, αρκέστηκε σε κλεψίματα και προσπάθεια εκδήλωσης γρήγορων επιθέσεων, κυρίως από τα άκρα. Εκεί που έπεφταν δύο και τρεις Τσέχοι σε έναν παίκτη, τον έκλειναν και… τέλος.

Το γκολ που πέτυχε η ομάδα μας, εξάλλου, προήλθε από λάθος και όχι από οργανωμένη προσπάθεια (32΄). Ο γρήγορος Λοϊζού είχε εκμεταλλευτεί λάθος στην αντίπαλη άμυνα και με πλασέ «απάντησε» στο γκολ του αντιπάλου (Χόλες 13΄). Από λάθος προήλθε και το πρώτο τέρμα που δεχθήκαμε (άστοχη έξοδος από τον Κυριακίδη).  Η Τσεχία είχε την κατοχή της μπάλας, τον πλήρη έλεγχο κι αφού μέτρησε ένα δοκάρι ( 34΄Προβόντ), πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος πέτυχε δεύτερο τέρμα, με εκτέλεση πέναλτι του Νταρίντα (43΄).

Παρά το γεγονός πως ο ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου έπεσε κατακόρυφα, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι οι κυρίαρχοι και εάν ήταν λίγο πιο προσεχτικοί στην τελική προσπάθεια, θα πετύχαιναν περισσότερα γκολ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Κωνσταντίνος Λαϊφης, Μαρίνος Τζιωνής και Χρίστος Γουίλερ.  Τρεις βασικές μονάδες.

Το απόγευμα η αποστολή αναχωρεί για το Λουξεμβούργο, εκεί όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Εθνική ομάδα της χώρας για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Κατηγορίας.

Ο Βάλεμ χρησιμοποίησε στον ψεσινό αγώνα τους Κυριακίδη, Θ. Ιωάννου, Καρώ (64′ Σπόλιαριτς), Σιέλη, Αντωνίου, Κωστή (46′ Χ. Κυριάκου), Κάστανο (46′ Κατελάρη), Γκόγκιτς (46′ Αρτυματά), Ζαχαρίου (73′ Χριστοφή), Λοΐζου, Κακουλλή (73′ Πίττα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ