aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική Ελλάδας: Τσιριάκο Σφόρτσα, ένα «παιδί του Ρεχάγκελ» για τη θέση του προπονητή

Εθνική Ελλάδας: Τσιριάκο Σφόρτσα, ένα «παιδί του Ρεχάγκελ» για τη θέση του προπονητή

Ένα «παιδί» του Ότο Ρεχάγκελ και ένα από τα σπουδαιότερα δεκάρια που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Ελβετίας, ο Τσιριάκο Σφόρτσα, βρίσκεται στη λίστα της Εθνικής για τη θέση του προπονητή.

Από την ημέρα που ο Τζον Φαν’τ Σχιπ ανακοίνωσε μέσω instagram ότι δεν συνεχίζει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, Κώστας Κωνσταντινίδης και Τάκης Φύσσας έχουν επιδοθεί σε μια σειρά επαφών για την εξεύρεση του προπονητή που θα κοουτσάρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από το Nations League 2022 (η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Κόσοβο, Βόρεια Ιρλανδία και Κύπρο ή Εσθονία). Ένα από τα ονόματα που έχουν προταθεί και εξετάζονται είναι αυτό του Τσιριάκο Σφόρτσα. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται πως ο 51 ετών προπονητής υπήρξε ένα σπουδαίο δεκάρι, με θητεία μεταξύ άλλων σε Μπάγερν, Ίντερ και Καϊζερσλάουτερν. Με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ, μάλιστα, κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας τη σεζόν 1997-1998 (με συμπαίκτη τον 20χρονο τότε Μίκαελ Μπάλακ). Είναι ενδεικτικό ότι με τον προπονητή – θρύλο της Εθνικής μας ο Σφόρτσα πραγματοποίησε τα περισσότερα παιχνίδια του ως ποδοσφαιριστής (146), μια και εκτός από την Καϊζερσλάουτερν συνεργάστηκαν και στη Μπάγερν, στην οποία φορούσε τη φανέλα με το Νο10.

Ο Τσιριάκο Σφόρτσα εργαζόταν μέχρι πρότινος, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο για την ακρίβεια, στη Βασιλεία, ενώ στην Ελβετία έχει εργαστεί και στη Βιλ 1900, στην Τουν, στη Βόχλεν (εκτός από προπονητής και ως διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος), στη Γκρασχόπερς και στη Λουκέρνη. Το μεγαλύτερο διάστημα που εργάστηκε σε πάγκο ομάδας ήταν από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2012, για 1019 μέρες στη Γκρασχόπερς. Η περίπτωση του Σφόρτσα λοιπόν έχει πέσει στο τραπέζι, έχει εξεταστεί και μένει να φανεί αν αποτελέσει το όνομα για το οποίο θα κινηθεί η διοίκηση της ΕΠΟ για τον αντί – Φαν’τ Σχιπ. Στα συν της επιλογής Σφόρτσα είναι η γερμανική του φιλοσοφία, αλλά και το γεγονός πως οι αποδοχές του κυμαίνονται στο μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σαφέστατα και υπάρχουν δεκάδες ακόμα ονόματα τα οποία έχουν προταθεί, ενώ ο Τάκης Φύσσας είχε δηλώσει στις 19 Δεκεμβρίου στη Nova:

«Είμαστε σε αναζήτηση προπονητή, αλλά δεν βρισκόμαστε κοντά. Εξετάζουμε περιπτώσεις με τον Κώστα Κωνσταντινίδη. Δεν είναι ότι δεν βιαζόμαστε, αλλά δεν μπορούμε κιόλας να κάνουμε βιαστική επιλογή. Θα έρθει η στιγμή που θα ανακοινωθεί. Ο νέος προπονητής πρέπει να πατήσει στην πεπατημένη, στη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ, που η Εθνική έχει παίξει μπάλα. Ένα μοντέλο που τα παιδιά αποδέχτηκαν και τους πάει. Απλώς χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχή και αποτελεσματικότητα στο τέλος των αγώνων, για να παίρνουμε αυτό που διεκδικούμε στα παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ