aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική: Έχει βουνό ν΄ανέβει στο Χάμπντεν Παρκ

Εθνική: Έχει βουνό ν΄ανέβει στο Χάμπντεν Παρκ

Η αποβίβαση της αποστολής από το αεροπλάνο που τη μετέφερε στη Γλασκώβη, σηματοδότησε αυτομάτως την αντίστροφη μέτρηση ενόψει του πρώτου αγώνα για την προκριματική φάση του Euro 2024. Η Εθνική μας ομάδα, τίθεται αύριο αντιμέτωπη με τη Σκωτία (16:00 / απευθείας από το ΡΙΚ) στο μεγαλοπρεπές και ιστορικό Χάμπντεν Παρκ, το οποίο φιλοξενεί στη χώρα όλα τα σπουδαία παιχνίδια που αφορούν τους εγχώριους τίτλους, όπως τους τελικούς του κυπέλλου και του σκωτσέζικου Λιγκ Καπ.

Στόχος; Να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλο και γιατί όχι, να αποδράσει με το βαθμολογικό όφελος. Ομολογουμένως, το έργο των διεθνών μας είναι εξαιρετικά δύσκολο και γι΄αυτό, άλλωστε, κρατούν άπαντες μικρό καλάθι. Η Σκωτία, πέρα από το γεγονός πως διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, προέρχεται από τρεις διαδοχικές εντός έδρας νίκες για το Πρωτάθλημα Εθνών, κάτι που λέει πολλά. Είχε κερδίσει κατά σειρά την Αρμενία (2-0), την Ουκρανία (3-0) και την Ιρλανδία (2-1). Και άλλα τόσο λέει το γεγονός πως μέσα στο «σπίτι» της, στα τελευταία επτά επίσημα παιχνίδια, ηττήθηκε μόλις μία φορά από την Ουκρανία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1-3). Ματς που είχε διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2022.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μιλά στους εκπροσώπους Τύπου στις 19:30. Ακολούθως, θα προπονήσει για πρώτη και τελευταία φορά τους διεθνείς επί σκωτσέζικου εδάφους, καταλήγοντας στο αγωνιστικό πλάνο που επενδύσει για το θετικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζει πως ακολουθεί το ρεπό στις υποχρεώσεις των ομίλων, γι΄αυτό και διευθετήθηκε φιλικό παιχνίδι με την Αρμενία, το οποίο θα διεξαχθεί στο Στάδιο «Βάζγκεν Σαρκισιάν» την Τρίτη, 28 Μαρτίου. Εν συνεχεία, η Κύπρος θα αντιμετωπίσει για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εντός έδρας τη Γεωργία (17/6) και εκτός έδρα τη Νορβηγία (20/6).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ