aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εθνική: Δεν σηκώνουμε κεφάλι…

Η Εθνική μας ομάδα, απογοήτευσε ξανά με την απόδοσή της στη φιλική ισοπαλία απέναντι στη Λετονία (1-1).

Σε άλλο ένα παιχνίδι και απέναντι σε αντίπαλο των δικών μας δυνατοτήτων, η Εθνική μας ομάδα έμεινε στα… ρηχά. Για να ακριβολογούμε, διεύρυνε τον προβληματισμό και την ανησυχία. Ούτε το αποτέλεσμα (1-1) και κυρίως, ούτε εμφάνιση στο ψεσινό φιλικό ματς απέναντι στη Λετονία, αφήνει έστω για λίγο ανοιχτό το παράθυρο της αισιοδοξίας. Απογοήτευση.

Απειλήσαμε για πρώτη φορά στο 24΄(άστοχο σουτ του Λοΐζου), σκοράραμε μετά από 10 λεπτά με τον Πίττα (34΄) και έπειτα, το απόλυτο μηδέν. Δεν δημιουργήσαμε καμία αξιόλογη φάση για να πετύχουμε δεύτερο τέρμα, με τον Τιμούρ Κετσπάγια στο σχεδόν άδειο «ΑΕΚ Αρένα» να φωνάζει στους διεθνείς για να ξυπνήσουν. Μάταια, όμως. Ούτε πιο γρήγοροι έγιναν στις μεταβιβάσεις, ούτε πιο δημιουργικοί. Και το πιο ανησυχητικό είναι πως, ούτε οι παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Το γκολ του Τσιγκάνικς (85΄) αποτέλεσε φυσιολογική εξέλιξη. Η αμυντική γραμμή συνελήφθη κοιμώμενη. Χωρίς οι Λετονοί να κάνουν κάτι το φοβερό και τρομερό, θα μπορούσαν να έπαιρναν και τη νίκη. Βλέπετε, στο πρώτο μέρος πλησίασαν στο γκολ, με την πιο σημαντική ασφαλώς ευκαιρία να καταγράφεται στο 45ο λεπτό. Μετά από ασυνεννοησία, ο Μολ ανέτρεψε τον Τσιγκάνικς, με τερματοφύλακα της Εθνικής μας να λέει «όχι» στην εκτέλεση πέναλτι του Γκουτκόβσκις.

Ο αγώνας, υπενθυμίζουμε, εντασσόταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων το ερχόμενο Φθινόπωρο στο Πρωτάθλημα Εθνών (Nations League). Τη Δευτέρα, η Κύπρος θα δώσει νέο φιλικό τεστ με αντίπαλο τη Σερβία στο «ΑΕΚ Αρένα». Χθες, έκανε ντεμπούτο στην Εθνική ομάδα ο Ρούελ Σωτηρίου. Ο 23χρονος που αγωνίζεται από μικρός στη Λέιτον Όριεντ, πέρασε αλλαγή στο 62ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Πίττα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ