aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική: «Χ»άραξε σημάδι ελπίδας

Εθνική: «Χ»άραξε σημάδι ελπίδας

Μετά την απογοητευτική εμφάνιση και την ήττα (0-3) στην Σκωτία, η Εθνική μας ομάδα χάραξε σημάδι ελπίδας με την παρουσία και το ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) στην Αρμενία.

Με γκολ των Καρώ (43’) και Χριστοφή (83’) απέσπασε φιλική ισοπαλία, ενώ πέτυχε άλλο ένα γκολ με τον Κακουλλή (39’) το οποίο δεν μέτρησε αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, που όπως φάνηκε από τις επαναληπτικές προβολές ήταν τουλάχιστον στην ίδια ευθεία (δεν υπήρχε VAR). Η Κύπρος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κωστάκη Αρτυματά (88’), που ανέτρεψε τον Μπαρσεγκιάν και κρίθηκε ότι ήταν ο τελευταίος αμυντικός και ο επιθετικός σε θέση για να σκοράρει.

Η συνολική παρουσία της Εθνικής άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα για τη συνέχεια, παρόλο που υπήρξαν και πάλι κενά διαστήματα και αδυναμίες, τις οποίες ο Κετσπάγια θα θελήσει να βελτιώσει μέσα από τις προπονήσεις. Στα θετικά τα δύο γκολ, η αντίδραση μετά την ανατροπή του σκορ από τους Αρμένιους με επακόλουθο την ισοφάριση, αλλά και το πείσμα για το αποτέλεσμα. Από την άλλη, τα λάθη μεσοαμυντικά, που έδωσαν τη δυνατότητα στην Αρμενία να πετύχει δύο γκολ και να έχει κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες, αλλά και η κακή ανάπτυξη, καταγράφονται στα αρνητικά.

Η Κύπρος, που παρουσιάστηκε με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Σκωτία, δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και έδωσε δικαιώματα. Φάνηκε τυχερή που δεν το πλήρωσε, ενώ όταν ξεθάρρεψε, κράτησε μπάλα, δημιούργησε ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα και τελικά πήρε προβάδισμα από στατική φάση. Ο Χαραλάμπους εκτέλεσε κόρνερ και ο Καρώ με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (43’).

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική δεν άρχισε καλά, δέχθηκε πίεση και παράλληλα δύο εύκολα γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα (Ράνος 51’, 59’). Ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Η είσοδος των γρήγορων Λοΐζου και Χριστοφή βοήθησε, φθάνοντας στην ισοφάριση με τον δεύτερο (83’). Οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Κύπρο είναι τον Ιούνιο, στις 17 με τη Γεωργία εντός έδρας και στις 20 του μήνα με τη Νορβηγία εκτός έδρας, για τα προκριματικά του EURO 2024.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ