aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕθνική ανυπαρξία κ. Σιμόν με... πρώην τερματοφύλακα

Εθνική ανυπαρξία κ. Σιμόν με… πρώην τερματοφύλακα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Έργο σε επανάληψη για την Εθνική Κύπρου. Πριν από κάθε νέα διοργάνωση δηλώσεις αισιοδοξίας, εκτιμήσεις για την ώρα διάκρισης που (επιτέλους) έφτασε και το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών. Και όμως… Στο Όσλο είδαμε μία από τα ίδια. Ή μάλλον χειρότερα.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Εθνική… τραγωδία (videos)

Η Κύπρος ήταν αποκαρδιωτική στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, διάστημα που βρέθηκε να χάνει 2-0 και δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία (!) τελική προσπάθεια. Πώς να το κάνει, άλλωστε; Με εννέα αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα λες και είχαμε απέναντι μας την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: Κούσουλος: «Προσπαθήσαμε, αλλά…»

Μοιραία η Κύπρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, και ήταν θέμα χρόνου να γίνει ένα λάθος ή μια καλή συνεργασία των Νορβηγών και να γίνει η ζημιά.  Η επιλογή του Μπεν Σιμόν  να παίξει… κρυφτοπόλεμο δεν μπορούσε καν να εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς πλην του Παπουλή δεν υπήρχε άλλος παίκτης με αρετές στις αντεπιθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Λαΐφης: «Παίξαμε ένα νέο σύστημα, δεν είναι εύκολο»

Ο Πιέρος περιορίστηκε σε μάχες με τους Νορβηγούς αμυντικούς, κέρδισε αρκετές κατεβάζοντας μπάλες, αλλά άδικα… Η Κύπρος έγινε κανονική ομάδα με ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Εφραίμ. Μπορεί οι Νορβηγοί να έριξαν μεν ταχύτητα, όμως, ήταν εμφανές ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πατούσε καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Μπεν Σιμόν: «Δεν είμαι τυφλός, ούτε ψάχνω δικαιολογίες»

Το… έγκλημα με Πάρντο: Καταρχάς, παρόλο που ο Πάρντο φέρει φανερά ευθύνη για το δεύτερο γκολ των Νορβηγών, η ήττα της Κύπρου δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του Ισπανού. Τα λάθη του 35χρονου τερματοφύλακα είναι πλέον συχνό φαινόμενο και δεν πρέπει να προξενούν εντύπωση.

Διαβάστε επίσης: Ένα γκολ-οφσάιντ και μια γκέλα του Πάρντο (videos)

Εντύπωση πρέπει να προκαλεί το γεγονός της κυπριοποίησης του Πάρντο και της επιλογής του ως βασικού τερματοφύλακα, όχι σε αυτή την ηλικία, αλλά σε αυτή την αγωνιστική κατάσταση. Ο Πάρντο έγραψε ιστορία αγωνιζόμενος στον ΑΠΟΕΛ. Πλέον δεν είναι καλύτερος του Παναγή, του Χριστοδούλου, του Κίσσα, του Παρασκευά, του Γιωργαλλίδη για να δικαιολογείται η κυπριοποίησή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ