aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Εθνική: Αν όχι τώρα, πότε;

Με τις τέσσερις διαδοχικές ήττες η Εθνική έπιασε πάτο και σήμερα, φιλοξενώντας τη Μάλτα (19:00, ΡΙΚ2), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 8ου προκριματικού αγώνα του Μουντιάλ 2022, θα επιδιώξει μόνο τη νίκη που θα της επιτρέψει να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο. Πρόκειται για αντίπαλο στα μέτρα της Κύπρου, έστω κι αν στο πρώτο παιχνίδι δέχθηκε την ήττα με 3-0. Με αυτό τον τρόπο, με νίκη δηλαδή, θα μπορέσει η Εθνική μας να ξεκολλήσει από τον πυθμένα της βαθμολογίας και να ξεπεράσει τη σημερινή αντίπαλό της με την οποία ισοβαθμεί στους 4 βαθμούς. Αν δεν μπορεί να κερδίσει αντίπαλο της δυναμικότητας της Μάλτας εντός έδρας, τότε ποιον μπορεί να κερδίσει;

Ας μιλήσει επιτέλους ο πληγωμένος εγωισμός των διεθνών και να βρουν τον τρόπο να πανηγυρίσουν τη νίκη, δίνοντας λίγη χαρά στον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου αλλά κυρίως ένα μήνυμα ελπίδας. Η Κύπρος, που πέτυχε μόλις ένα γκολ σ’ αυτή την προκριματική φάση, παίζοντας στο «ΑΕΚ Αρένα», μπροστά στο κοινό της, καλείται να ψάξει με μανία τα γκολ και τους βαθμούς. Οι Κύπριοι διεθνείς το χρωστάνε πρωτίστως στον εαυτό τους. Έχουν τη δυνατότητα σήμερα να απαντήσουν για τη βαριά ήττα που δέχθηκαν στη Μάλτα. Είναι στα δικά τους πόδια να φθάσουν σε καλή εμφάνιση και κυρίως σε μια επιτυχία που έχει τόσο ανάγκη η Εθνική.

Γνωρίζοντας το παιχνίδι των Μαλτέζων, ο Κωστένογλου προετοίμασε την εθνική ομάδα έχοντας ως στόχο να επιβάλει τον δικό της ρυθμό. Θα επιδιώξει να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα, ώστε να επιβληθεί, την ώρα που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και συγκεντρωμένη στην άμυνα. Σε σχέση με τον αγώνα με την Κροατία, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Αρτυματάς και Αβραάμ που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες. Δύο δεδομένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Αποτελεί ερωτηματικό εάν ο ομοσπονδιακός προπονητής θα διατηρήσει τριάδα στην άμυνα, όπως έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια απέναντι σε πιο ισχυρούς αντιπάλους ή θα επιλέξει τετράδα.

Κατά πάσα πιθανότητα η Κύπρος θα παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο του «ΑΕΚ Αρένα» με τον Μιχαήλ κάτω από τα δοκάρια της. Τριάδα στην άμυνα οι Ανδρέου, Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Παναγιώτου. Σε ρόλο φουλ – μπακ, ο Ψάλτης δεξιά και ο Ιωάννου αριστερά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Κυριάκου, Κάστανος. Στην επίθεση, δεξιά ο Λοΐζου, αριστερά ο Πίττας και στην κορυφή ο Πιέρος Σωτηρίου.

Στην αποστολή βρίσκονται 21 ποδοσφαιριστές: Μιχαήλ, Δ. Δημητρίου, Κεραυνός, Ψάλτης, Μ. Δημητρίου, Κ. Σωτηρίου, Αντωνιάδης, Ανδρέου, Παναγιώτου, Ιωάννου, Μάμας, Κυριάκου, Κάστανος, Γκόγκιτς, Πίττας, Ηλία, Κακουλλής, Λοΐζου, Τζιωνής, Π. Σωτηρίου Παπουλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ