aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΕσθονία-Κύπρος 0-0: Ραντεβού στο «ΑΕΚ Αρένα» την Τρίτη

Εσθονία-Κύπρος 0-0: Ραντεβού στο «ΑΕΚ Αρένα» την Τρίτη

Η Κύπρος πήρε ισοπαλία 0-0 στο Ταλίν με την Εσθονία για το πρώτο παιχνίδι των πλέι άουτ της Γ’ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών και όλα θα κριθούν την ερχόμενη Τρίτη στη ρεβάνς του «ΑΕΚ Αρένα».

Η Εθνική μας είχε καλή παρουσία στο A. Le Coq Arena, είχε τις καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι, ενώ άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο. Στα αξιοσημείωτα το δοκάρι του Παπουλή (22’) και τα δύο ακυρωθέντα γκολ των Εσθονών (Κάιτ 10’, Σάπινεν 85).

Το ματς
Η Εσθονία κράτησε περισσότερο την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, η Κύπρος όμως είχε την σπουδαιότερη και μοναδική φάση. Στο 22’ το οριζόντιο δοκάρι τράνταξε όταν ο Παπουλλής είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και ευρισκόμενο λίγο έξω από την περιοχή δοκίμασε με πλασέ να σκοράρει.

Κατά τα άλλα, πέρα από το γκολ του Κάιτ (10’) που ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, δεν υπήρξε άλλη σημαντική στιγμή πριν από την ανάπαυλα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ελέγξουν το ματς, ενώ η κυπριακή ομάδα ασκούσε πίεση ¬—πολλές φορές— έως την αντίπαλη περιοχή. Με κλεψίματα της μπάλας, προσπαθούσε να απειλήσει την αντίπαλη περιοχή και γενικά, δημιούργησε περισσότερες προϋποθέσεις από την αντίπαλό της.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Εσθονοί είχαν περισσότερη πρόθεση να πιέσουν, ως γηπεδούχοι που ήθελαν να πάνε με νίκη στη ρεβάνς. Εντούτοις, ήταν ομάδα μας που βρήκε πάλι καλή φάση με σουτ του Κάστανου στο 60’. Προηγουμένως, ο διαιτητής πήγε στο on field review για να εξετάσει ενδεχόμενο πέναλτι για χέρι του Γκόγκιτς στο 52’, όμως αποφάσισε φάουλ υπέρ του.

Η πιο κλασική ευκαιρία όμως χάθηκε στο 76’ όταν σε αντεπίθεση, ο Παπουλής έδωσε κάθετη πάσα στον Χριστοφή, αυτός σέντραρε συρτά και ο Ιωάννου έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Όσο για τους γηπεδούχους, είχαν αρκετές προϋποθέσεις, ωστόσο μόλις μία καλή φάση κατέγραψαν με σουτ του Άνιερ στο 68’, ο οποίος από θέση εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Μιχαήλ. Στο 85’ ήρθε το γκολ του Σάπινεν, που ακυρώθηκε πάλι για οφσάιντ μέσω VAR.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εσθονία (Τόμας Χέμπερλι): Ιγκόνεν, Ταμ, Κλάβαν, Μετς, Πασκότσι (80′ Πούρι), Κάιτ, Κρέιντα, Βασίλιεφ, Όγιαμα, Άνιερ (72′ Ζενιόφ), Σάπινεν (90’+3 Σοργκά).

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Παναγιώτου, Χ. Κυριάκου, Γκόγκιτς, Αντωνίου, Αρτυματάς, Κάστανος, Ιωάννου, Παπουλλής (90’+2 Ν. Σπόλιαριτς), Πίττας (70′ Χριστοφή), Π. Σωτηρίου (90’+2 Κακουλλής).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Σάπινεν, Κρέιντα / Αρτυματά, Αντωνίου, Παπουλής

Αποβολές: – / –

Γήπεδο: A. Le Coq Arena

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκω.)

Βοηθός διαιτητής: Ντέιβιντ ΜακΓίτσι (Σκω.)

Βοηθός διαιτητής: Φράνσις Κόνορ (Σκω.)

4ος: Νίκολας Γουόλς (Σκω.)

VAR: Ντάρεν Ίνγκλαντ (Αγγ.)

AVAR: Λι Μπετς (Αγγ.)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

5′ Καλά μπήκε η Κύπρος στο ματς, δημιούργησε προϋποθέσεις, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα μεγάλη φάση για κάποια ομάδα.

10′ Φάουλ για την Εσθονία από δεξιά, έξω από την περιοχή.

10′ Ακυρώνεται γκολ της Εσθονίας για οφσάιντ. Ο Βασίλιεφ εκτέλεσε φάουλ, ο Μετς έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Κάιτ σκόραρε με τη δεύτερη. Ωστόσο, ήταν ακάλυπτος και το VAR συμφώνησε με τον διαιτητή.

13′ Σέντρα στην περιοχή, ο Π. Σωτηρίου σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε σώμα και τέλειωσε η φάση.

15′ Μετά από πλάγιο άουτ, ο Μετς έκανε πισινή κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

22′ Οριζόντιο δοκάρι με πλασέ του Παπουλή! Ο Ελλαδίτης δοκίμασε ευρισκόμενος λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

26′ Φάουλ κερδίζει ο Μηνάς Αντωνίου δεξιά, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή.

27′ Εκτέλεσε ο Κάστανος, έδιωξε ο Ιγκόνεν με τις γροθιές.

31′ Σέντρα του Βασίλιεφ από αριστερά, η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας.

33′ Σε κάκιστη κατάσταση ο χλοοτάπητας του γηπέδου, προφανώς και επηρεάζει σε κάποιο βαθμό τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

38′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι, τη δέχθηκε ο Αρτυματάς για φάουλ στον Σάπινεν.

42′ Φάουλ του Κάστανου, πισινή κεφαλιά του Πίττα δεν είχε δύναμη η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ιγκόνεν.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ ‘Εναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

47′ Παναγιώτου και Γκόγκιτς συγκρούστηκαν με το κεφάλι. Τραυματίστηκε ο δεύτερος και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

49′ Επαναρχίσει το ματς. Επέστρεψε ο Γκόγκιτς, συνεχίζει με μπαταρισμένο κεφάλι.

51′ Κόρνερ για την Εσθονία, εξετάζεται η φάση για χέρι του Γκόγκιτς.

51′ Πάει στο on field review o διαιτητής.

52′ Ο διαιτητής αποφάσισε φάουλ υπέρ του Γκόγκιτς και δεν υπάρχει πέναλτι.

53′ Παράλληλη σέντρα του Σάπινεν, έδιωξε σε κόρνερ ο Ιωάννου.

60′ Πολύ καλό εκτός περιοχής σουτ του Κάστανου, η μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

64′ Γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη ο Αρτυματάς.

64′ Ο Κάιτ σούταρε, απελπιστικά άστοχα.

68′ Ο Άνιερ έκανε καλό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Η καλύτερη στιγμή της Εσθονίας, που ανέβηκε τα τελευταία λεπτά.

71′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάστανου, οι Εσθονοί έδιωξαν και η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Αντωνίου, ο οποίος σούταρε συρτά για να μπλοκάρει ο Ιγκόνεν.

76′ Ο Παπουλής έδωσε κάθετη στον Χριστοφή, αυτός σέντραρε συρτά και ο Ιωάννου έστειλε με σουτ την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

81′ Ο Σάπινεν δοκίμασε με σουτ εκτός περιοχής, δεν ανησύχησε ο Μιχαήλ.

85′ Ο Σάπινεν σκόραρε με κοντινό δυνατό σουτ. Η φάση ελέγχεται για πιθανό οφσάιντ του σκόρερ.

87′ Ακυρώνεται το γκολ.

90′ Πέντε λεπτά καθυστέρηση.

90’+6 Τέλος παιχνιδιού.

Η σελίδα ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ