aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕπίδοση Αρχιτεκτονικών Βραβείων για το Αθλητικό Κέντρο της ΚΟΠ

Επίδοση Αρχιτεκτονικών Βραβείων για το Αθλητικό Κέντρο της ΚΟΠ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου απένειμε σήμερα τα βραβεία του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει για την ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου της Ομοσπονδίας στον Κόρνο.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος δέκα Αρχιτεκτονικά Γραφεία και το πρώτο βραβείο το κέρδισε το Γραφείο Fereos Architects LLC – Tsampikos Petras.

Δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στους Marathefti Architects Studio LLC & Bobotis + Bobotis Architects. Τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στους Β. Ιερείδη και Συνεργάτες Αρχιτέκτονες & Upto Hansen Architects (UHA) και έπαινοι στους Constanti Architects – EnaProsEkato & Simpraxis Architects και Andreas Constantinou + Ass. Arch. LLC.

“Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Τους συγχαίρω για την ποιότητα και το επίπεδο των έργων που μας παρουσίασαν, κάτι που έχει αναγνωριστεί και από την UEFA που μαζί με τη FIFA, θα χρηματοδοτήσουν σε μεγάλο βαθμό το έργο. Τα σχέδια που είχαμε ενώπιον μας ήταν αντάξια των δικών μας φιλοδοξιών για τη δημιουργία του Εθνικού Αθλητικού μας κέντρου το οποίο αποτελεί όνειρο δεκαετιών για όλους μας στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου” ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, για να προσθέσει:

“Ως ΚΟΠ, αφήσαμε τους ειδικούς, δηλαδή τους αρχιτέκτονες που συμμετείχαν στην Κριτική Επιτροπή να αξιολογήσουν και να αποφασίσουν το νικητή και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που η απόφαση τους ήταν ομόφωνη. Συγχαίρω το αρχιτεκτονικό γραφείο FEREOS ARCHITECTS LLC – TSAMPIKOS PETRAS για το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό. Είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα φέρουμε εις πέρας είναι έργο το οποίο θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κύπρο μας, όχι μόνο από αθλητικής ή ποδοσφαιρικής πλευράς αλλά και γενικότερα.

Η ΚΟΠ, απονέμει άλλα δύο βραβεία καθώς και δύο επαίνους, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την εκτίμηση της για τον κόπο και την προσπάθεια που έχουν καταβάλει και τα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά γραφεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Με την ευκαιρία, ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Κράτος για την παραχώρηση της γης στον Κόρνο και υποσχόμαστε πως θα την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος της κοινωνίας μας, προς όφελος των παιδιών μας”.

Εκ μέρους του Αρχιτεκτονικού Συλλόγου, το μέλος της Κριτικής Επιτροπής Σωτήρης Πολυδώρου καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή συνέχαρηκαν την ΚΟΠ για τις διαδικασίες που ακολούθησε για τον Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του Αθλητικού Κέντρου και εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως, όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα πρόκεται για ένα κόσμημα για τον τόπο μας.

Το Αθλητικό Κέντρο της ΚΟΠ στον Κόρνο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου. Το ένα γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 1500 θεατών και θα διεξάγονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των Εθνικών μας εκτός από την Ανδρών, το άλλο γήπεδο θα είναι με συνθετικό χλοοτάπητα και τα άλλα δύο για προπονήσεις.

Επίσης στο Αθλητικό κέντρο μεταξύ άλλων θα στεγάζονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας, θα υπάρχουν αίθουσες συνεδρίων καθώς και ξενώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ