aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΈνας Ιωάννου δεν φέρνει την άνοιξη… (pics)

Ένας Ιωάννου δεν φέρνει την άνοιξη… (pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ισόπαλο ήταν το παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής μεταξύ της Κύπρου και του Καζακστάν στο ΓΣΠ. Η Κύπρος έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ (3’ Σέτκιν), μείωσε με τον Σωτηρίου (39’) αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Παραμένει 5η στον όμιλο η Εθνική στους 4 βαθμούς, 3ο το Καζακστάν με 7 βαθμούς.

Κακό ξεκίνημα, αλλά…

Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε ο αγώνας για την Εθνική μας, καθώς έπειτα από διαδοχικά λάθη στην άμυνα, ο Σέτκιν δεν… συγχώρεσε και έδωσε ο προβάδισμα στο Καζακστάν (3’, 1-0). Παρ’ όλα αυτά, η Κύπρος δεν πτοήθηκε και πίεσε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η πίεση της Εθνικής μας ήταν αφόρητη, αφού έκλεισε το Καζακστάν στην περιοχή του, με το γκολ να ήταν θέμα χρόνου πλέον για τους παίκτες του Μπεν Σιμόν. Μπορεί η «βολίδα» του Πιέρου να σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νεπογκόντοφ (20’), ωστόσο ο επιθετικός της Κοπεγχάγης χρίσθηκε σκόρερ 19 λεπτά μετά.

Ο Νικόλας Ιωάννου έκανε άνω κάτω την άμυνα των Καζάκων, πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πιέρο, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα και έφερε τον αγώνα στα ίσα (39’, 1-1).

Στην συνέχεια, και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στην ισοπαλία (1-1).

Δεν αρκεί ο Ιωάννου…

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τέλειωσε το πρώτο, δηλαδή με την Κύπρο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους Καζάκες να είναι επικίνδυνοι στην αντεπίθεση.

Η Εθνική είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν είχε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Καζακστάν. Ο Μπεν Σιμόν ανακάτεψε την… τράπουλα έβαλε στο παιχνίδι τους Ιωάννη Κωστή (73’ Εφραίμ) και Άντονι Γεωργίου (59’ Κάστανος), ωστόσο ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε.

Στο 89’ ο Νικόλας Ιωάννου έκανε τρομερή επέλαση από το κέντρο του γηπέδου, έδωσε στον Παπουλή, αλλά ο τελευταίος έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Καζακστάν. Αυτή, ήταν και η τελευταία ευκαιρία της Κύπρου, αλλά και η πιο σημαντική στο δεύτερο ημίχρονο. Στα λεπτά των καθυστερήσεων, το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ειδική μνεία αξίζει ο Νικόλας Ιωάννου! Ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ ήταν ότι καλύτερο έδειξε στον αγώνα η Εθνική Κύπρου. Ο Ιωάννου ήταν απροσπέλαστος, έφτιαξε το πρώτο γκολ με εντυπωσιακή ενέργεια, ενώ έκανε άλλη μία επέλαση στο δεύτερο ημίχρονο την οποία δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ ο Φώτης Παπουλής.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπρος (Μπεν Σιμόν): Παναγή, Μιντίκκης, Ιωάννου, Κούσουλος, Μερκής, Λαΐφης, Χ. Κυριάκου, Εφραίμ (73′ Κωστή), Παπουλής (90′ Πίττας), Κάστανος (59′ Γεωργίου), Σωτηρίου.

Καζακστάν (Μίχαλ Μπίλεκ): Νεπογκόντοφ, Μαλί, Γερλάνοφ, Κουάτ, Ταγκιμπέκε (82′ Σούκοφ), Βοροκόβσκι, Πετρούσκι, Μαρόκιν, Σουγουμπάγεφ, Ισλαμκάν (65′ Φεντίν), Σέτκιν (86′ Αιμπέτοφ).

Σκόρερ: 39′ Σωτηρίου / 3′ Σέτκιν

Κίτρινες: Μιντίκκης, Ιωάννου, Κούσουλος, Λαΐφης / Μαλί, Σουγουμπάγεφ

Αποβολές:

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους

Α’ βοηθός: Γιαν – Πίτερ Αραβίρτα

Β’ βοηθός: Μίκο Αλακάρε

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ