aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕμείς κινήσαμε γι' αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει

Εμείς κινήσαμε γι’ αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Εμείς κινήσαμε γι’ αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει… Γνωμικό που πάει γάντι σε άλλη μια παρουσία της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών σε προκριματική φάση διοργάνωσης, είτε αυτή είναι για το Μουντιάλ είτε για το Γιούρο. Πάντοτε, αρχίζουμε με πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες και στο τέλος της ημέρας καταλήγουμε εδώ που κατέληξε η Εθνική μας και στην παρούσα διοργάνωση, στην προτελευταία θέση. Πάλι καλά που ήταν και το Γιβραλτάρ στον όμιλό μας. Κι ενώ υπήρχε και πάλι μια καλή φουρνιά διεθνών ποδοσφαιριστών, δεν μπόρεσε να διακριθεί. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και είναι ξεκάθαρο πως επιβάλλεται μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους όσους αποτελούν το εθνικό συγκρότημα, είτε είναι εντός της ομάδας είτε πέριξ αυτής.

Μια από τα ίδια, λοιπόν, και σε αυτή τη διοργάνωση, από την οποία φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγουμε την 5η θέση, από τη στιγμή που η Εθνική μας ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει αύριο, στην τελευταία αγωνιστική, το Βέλγιο εκτός έδρας. Εκτός κι αν κάνει το θαύμα και δεν κερδίσει η Εσθονία. Κι επειδή δεν γίνονται συχνά ποδοσφαιρικά θαύματα, δύσκολα θα διαφοροποιηθούν τα βαθμολογικά δεδομένα.

Όσον αφορά στο ματς με την Ελλάδα, η Κύπρος υστέρησε αφάνταστα στον δημιουργικό τομέα. Βασάνισε πάρα πολύ την μπάλα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο που είχε την υπεροχή αλλά ήταν ανούσια. Γυρόφερνε έξω από την αντίπαλη περιοχή, όμως αδυνατούσε να απειλήσει. Πέρα από το γκολ, στην πρώτη και μοναδική φάση πρώτο ημίχρονο κι ένα σουτ του Κυριάκου στο 79’, δεν είχε τίποτα άλλο να επιδείξει η ομάδα του Μπεν Σιμόν. Όταν καταγράφει μόλις δυο ευκαιρίες, και την μια την έκανε γκολ, τι καλό να περιμένει κανείς απέναντι σε μια πιο έμπειρη Ελλάδα, που έκανε άμεσα στην ανατροπή (πέτυχε τα γκολ της σε διάστημα δυο λεπτών) και ακολούθως το διαχειρίστηκε με σχετική άνεση.

Η προσπάθεια και διάθεση υπήρξε από τους Κύπριους διεθνείς μέχρι τέλους, όμως δεν αρκούσε, χρειαζόταν λίγη φαντασία. Γιατί, να κυκλοφορείς την μπάλα δεν σημαίνει πως παίζεις και καλά κιόλας. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, όποιες κι αν είναι  οι ιδιαιτερότητές ενός αγώνα, όπως ήταν ο προχθεσινός. Ναι, ήταν σημαντικές οι απουσίες των Εφραίμ και Χριστοφή, αποδυνάμωσαν επιθετικά την ομάδα μας και ίσως να ήταν κι ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Μπεν Σιμόν στην απόφαση να διαφοροποιήσει το σχήμα και να παρουσιάσει την Κύπρο με τρεις ποδοσφαιριστές στην άμυνα.

Πλέον, απέμεινε το ματς απέναντι στο Βέλγιο, αύριο (21:45) εκτός έδρας. Μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, στην πρώτη ομάδα του ομίλου και εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης. Η αποστολή της Κύπρου βρίσκεται από χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Όπως επισήμανε ο Ραν Μπεν Σιμόν μετά το ματς με την Ελλάδα, «θα πάμε στο Βέλγιο με στόχο να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να είμαστε διεκδικητικοί μέσα στον αγώνα». Η Εθνική μας θα κάνει μια προπόνηση απόψε στις 21:00 ώρα Κύπρου στο στάδιο που θα φιλοξενήσει τον αυριανό αγώνα, το «King Bauduin». Στην αποστολή βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην προετοιμασία για τον αγώνα με την Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ