aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕμείς ανανέωση με 24,6 κι οι άλλοι μας «ξεφτιλίζουν» με 24,7!

Εμείς ανανέωση με 24,6 κι οι άλλοι μας «ξεφτιλίζουν» με 24,7!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η προσπάθεια ανανέωσης είναι η μόνιμη επωδός στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κι αποτελεί σταθερή δικαιολογία για τα κακά αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων στο Nations League. Είναι αλήθεια ότι έχουν προωθηθεί νεαρά παιδιά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, γεγονός που σε κάποια στιγμή χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό.

Σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον κι ένα πρωτάθλημα με τις κυπριακές ομάδες να συγκαταλέγονται στις πλέον γερασμένες όλης της Ευρώπης, δικαίως έκανε εντύπωση που κλήθηκαν και πιτσιρικάδες στην εθνική μας.

Αποτελεί, ωστόσο, δικαιολογία για τα κακά αποτελέσματα η ανανέωση και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των διεθνών μας; Στον αγώνα κόντρα στο Λουξεμβούργο, μάλλον όχι. Απλούστατα διότι οι Λουξεμβούργιοι που στο α’ ημίχρονο έμοιαζαν με… Ισπανούς σε σχέση με τους παίκτες μας, είχαν τον ίδιο μέσο όρο ηλικίας! Κι όσο περνούσε ο χρόνος η μικρότερη ηλικιακά ομάδα στο γήπεδο ήταν οι γηπεδούχοι.

Συγκεκριμένα στο α’ μέρος η Εθνική μας είχε μέσο όρο ηλικίας της ενδεκάδας 24,6 χρόνια, ενώ το Λουξεμβούργο 24,7 χρόνια! Στην επανάληψη για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν σταθερό μέσο όρο ηλικίας (24,7 χρόνια) ενώ οι διεθνείς μας ανέβηκαν στο 25,6. Ακόμη κι όταν μπήκε στο ματς (75’) ο 17χρονος Λοΐζου ο μέσο όρος ηλικίας της ομάδας μας (24,8) δεν ήταν πιο ψηλός από τους αντιπάλους μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ