aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕλπίδες: Η διαδρομή στο 2017 και η συνέχεια

Ελπίδες: Η διαδρομή στο 2017 και η συνέχεια

Από το ξεκίνημα των υποχρεώσεων μας είχε τεθεί βασικός στόχος η διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους σε όλους τους αγώνες μας είτε εντός είτε εκτός έδρας. Έξι αγωνιστικές μετά, ο βαθμολογικός στόχος μπορεί να μην επιτεύχθηκε όμως η Εθνική μας σε όλους τους αγώνες πλην της αποστολής στη Σουηδία, ήταν διεκδικητική και θα μπορούσε να έχει σήμερα σαφώς καλύτερο απολογισμό.

Το εκτός έδρας παιχνίδι με το Βέλγιο όπου χάσαμε με 3-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά και το τελευταίο εντός έδρας με την Ουγγαρία που θα μπορούσαμε να πάρουμε έστω και το ελάχιστο κέρδος, ήταν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα στη διαδρομή ενός δύσκολου ομίλου. Η Εθνική μας πανηγύρισε και τις δύο νίκες στο Στάδιο ΑΕΚ Αρένα, όπου χρησιμοποιεί για έδρα στους αγώνες της προκριματικής φάσης που διανύουμε.

Στην πρεμιέρα νίκησε τη Μάλτα με 2-1 και ακολούθησε το 2-1 σε βάρος της Τουρκίας μετά από ανατροπή στην καλύτερη εμφάνιση που πραγματοποίησε εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν η δεύτερη νίκη μας πάνω στην Τουρκία σε προκριματική φάση μετά το 1-0 στην Άγκυρα το Σεπτέμβρη του 2016.  Μέχρι το φινάλε της διοργάνωσης στην Κύπρο θα παίξουμε μόνο με τη Σουηδία, ενώ εκτός έδρας θα αντιμετωπίσουμε την Ουγγαρία, την Τουρκία και τη Μάλτα.

Οι δυσκολίες για βαθμολογικό κέρδος θα είναι σίγουρα περισσότερες όμως η μέχρι τώρα παρουσία δικαιολογεί τις απαιτήσεις και το κίνητρο για πλασάρισμα σε αξιόλογη θέση στον όμιλο μας, ασφαλώς δεν έχει χαθεί. Η χρησιμοποίηση 22 ποδοσφαιριστών στη μέχρι τώρα διαδρομή δείχνει πως η πόρτα της Εθνικής μας είναι ανοικτή και κάποιοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται μόνιμα υπό παρακολούθηση με προοπτική να πάρουν κλήση σε επόμενες υποχρεώσεις. Η προώθηση ποδοσφαιριστών στην Εθνική Ανδρών αποτελεί επίσης μόνιμη προτεραιότητα και πολύ σύντομα κάποια παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μεγάλη εμπειρία σε επίπεδο ανδρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ