aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΈγραψε ιστορία στην Κύπρο ο 42χρονος πρώην «Παραλιμνίτης» κίπερ!

Έγραψε ιστορία στην Κύπρο ο 42χρονος πρώην «Παραλιμνίτης» κίπερ!

Στο ΓΣΠ το βράδυ της Παρασκευής (16/11), η Κύπρος τέθηκε αντιμέτωπη με τη Βουλγαρία για την 5η αγωνιστική του Nations League (1-1). Την εστία των φιλοξενούμενων υπερασπίστηκε ο Γκεόργκι Πέτκοφ, ο οποίος σε ηλικία 42 ετών, οκτώ μηνών και δύο ημερών έγινε ο γηραιότερος τερματοφύλακας ευρωπαϊκής ομάδας που υπερασπίζεται την εστία της Εθνικής του σε διεθνή διοργάνωση!

Ο γκολκίπερ της Σλάβια Σόφιας, συμπαίκτης με τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ελπίδων Αντώνη Στεργιάκη κα πρώην παίκτης της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, έπαιξε και στα 90 λεπτά του ισόπαλου αγώνα με την Κύπρο, ενώ επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι έπαιξε ξανά με την εθνική του ομάδα για πρώτη φορά μετά το 2009.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Πέτκοφ έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας. «Το βλέπω ως κάτι φυσιολογικό. Δεν είναι κάτι που πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Πάντα έλεγα ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω τη Βουλγαρία», ανέφερε ο ίδιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ