aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕυχαριστίες ΕΠΟ προς τις κυπριακές και τις ελληνικές Αρχές

Ευχαριστίες ΕΠΟ προς τις κυπριακές και τις ελληνικές Αρχές

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (13/10) η επιστροφή/επαναπατρισμός των 13 -ποδοσφαιριστών και συνοδών- της Εθνικής Ελπίδων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό πριν τον αγώνα με την Κύπρο που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 11 Οκτωβρίου αλλά αναβλήθηκε.

Η ΕΠΟ ευχαριστεί τις κυπριακές και τις ελληνικές Αρχές για τη συμβολή τους.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη ημέρα (12/10) είχε ολοκληρωθεί η επιστροφή των 20 μελών της αποστολής που ήταν αρνητικοί στα τεστ.

Η απόλυτα επιτυχημένη και πρωτοφανής για αυτές τις περιπτώσεις επιχείρηση επαναπατρισμού έγινε με δύο ιδιωτικές πτήσεις, ναυλωμένες απευθείας από την ΕΠΟ. Όλα τα μέλη που βρέθηκαν θετικά στον Covid, μετά την άφιξη στην Αθήνα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε εφαρμογή των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και για περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση επαναπατρισμού ολοκληρώθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΕΠΟ, σε διαρκή συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της Κύπρου, την Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά και σε συνεργασία και με την υποστήριξη των υγειονομικών αρχών της Ελλάδας και ειδικότερα του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες ενέσκηψαν στο πρόβλημα και ευαισθητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης τους, προκειμένου τα μέλη της αποστολής και οι νεαροί ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟ ευχαριστεί το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, την Κυπριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τον τεχνικό διευθυντή Σάββα Κωνσταντίνου που συντόνισε την επιχείρηση επιστροφής των μελών της Εθνικής Ελπίδων, την Φρόσω Μπεκρή, υπεύθυνη Ανάπτυξης Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ και το ξενοδοχείο SUN HALL.

Όσον αφορά στις ελληνικές Αρχές, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον ανθυποπυραγό Κωνσταντίνο Παπάζογλου, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ανάλυσης Δεδομένων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για την ανυπολόγιστη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του σχεδίου επαναπατρισμού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ