aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΧριστοφόρου: «Μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε με την Πορτογαλία» (δηλώσεις παικτών / vids)

Χριστοφόρου: «Μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε με την Πορτογαλία» (δηλώσεις παικτών / vids)

Δηλώσεις στα ΜΜΕ για τους αγώνες με Πορτογαλία και Γιβραλτάρ παραχώρησαν πριν από τη σημερινή προπόνηση ο προπονητής της Εθνικής μας Χριστάκης Χριστοφόρου και οι ποδοσφαιριστές Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Νεκτάριος Αλεξάνδρου και Ρενάτο Μαρκάσα.

Αναλυτικά:

Χριστάκης Χριστοφόρου: «Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, την Πορτογαλία. Είναι ένας αγώνας μέσα από τον οποίο θα κερδίσουμε εμπειρίες και παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τον επίσημο αγώνα με το Γιβραλτάρ.

Οι αγώνες αυτοί έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τους ποδοσφαιριστές κάτι που μας ανασυχεί, όμως από την στιγμή που οι ημερομηνίες είναι προκαθορισμένες από την UEFA και τη FIFA, είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε, όπως θα κάνουν και όλες οι υπόλοιπες Εθνικές.

Για εμάς η ποδοσφαιρική χρονιά τελειώνει μετά τον αγώνα με το Γιβραλτάρ. Είναι από τις λίγες φορές που είμαστε το φαβορί.  Θέλουμε και πρέπει να πάρουμε τη νίκη σε αυτό τον αγώνα.

Από τη μέχρι τώρα παρουσία μας στον όμιλο, κρατάμε το γεγονός ότι ήρθαν κοντά στην  ομάδα αρκετά νέα παιδιά που μπορούμε να στηριχθούμε πάνω τους για τα επόμενα χρόνια καθώς και τις καλές εμφανίσεις που είχαμε σε μεγάλα διαστήματα στους περισσότερους αγώνες που παίξαμε. Στα αρνητικά είναι το γεγονός ότι βάσει της απόδοσης μας, δεν πήραμε τους βαθμούς που μπορούσαμε».

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης: «Η Εθνική είναι ομάδα που αγαπάμε όλοι μας. Όλα τα παιδιά νιώθουν πάρα πολύ καλά όταν παίρνουν κλήση για την Εθνική και αυτό φαίνεται και στα αποδυτήρια. Έχουμε μια σημαντική  πρόκληση μπροστά μας, τον αγώνα με την Πορτογαλία και στη συνέχεια παίζουμε με το Γιβραλτάρ.

Είμαστε θεωρητικά το φαβορί σε αυτό τον αγώνα, λίγες φορές μας συμβαίνει κάτι τέτοιο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Έχουμε αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα μας που έχουν πάθος και θέληση για διάκριση με την Εθνική και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία ως Εθνική Κύπρου να αγωνιστούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση».

Νεκτάριος Αλεξάνδρου: «Ο πιο σημαντικός αγώνας για εμάς είναι ο επίσημος με το Γιβραλτάρ. Θα προετοιμαστούμε παίζοντας ένα πολύ δυνατό αγώνα με την Πορτογαλία. Είναι μια ευκαιρία να μετρήσουμε δυνάμεις κόντρα σε ένα πιο δυνατό αντίπαλο, ελπίζοντας να πετύχουμε τον στόχο μας στον επίσημο αγώνα.

Όσον αφορά γενικότερα την Εθνική είμαι αισιόδοξος βλέποντας τους νεαρούς που έρχονται στην ομάδα. Βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται, πιστεύω θα καταφέρουμε να πετύχουμε περισσότερα σύντομα».

Ρενάτο Μαρκάσα: «Χαίρομαι που είμαι ξανά στην Εθνική, είναι τιμή για εμένα, νιώθω πολύ περήφανος. Δούλεψα πολλά χρόνια για να καταφέρω να έρθω στην Εθνική. Παίζουμε με την Πορτογαλία και για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία. Θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ όσο πιο κατάλληλα γίνεται και αν επιλεγώ από τον προπονητή μου, θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω.

Θέλουμε τη νίκη με το Γιβραλτάρ. Είναι πάρα πολύ σημαντικός αυτός ο αγώνας για να ανέλθουμε στη βαθμολογία. Έχουμε μέρες να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε έτοιμοι για τον επίσημο αγώνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ