aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΑστυνομικοί, πυροσβέστες και δημόσιοι υπάλληλοι

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και δημόσιοι υπάλληλοι

Με 28 ποδοσφαιριστές θα έρθει στην Κύπρο το Γιβραλτάρ για το παιχνίδι της Κυριακής με την Εθνική  μας ομάδας. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, την… κανονική δουλειά των ποδοσφαιριστών του πως θα αντιμετωπίσουν οι διεθνείς μας σε μερικά βράδια στο ΓΣΠ.

Ο τερματοφύλακας Τζόρνταν Πέρεθ στην κανονική του ζωή είναι πυροσβέστης. Μπροστά του στο κέντρο της άμυνας έχει τον Ρόι Τσιπολίνα που είναι τελωνειακός, όμως τη βρόμικη δουλειά την κάνει ο Ράιαν Κασκιάρο, που μαζί με τον αδελφό του Λι είναι αστυνομικοί, οι μοναδικοί στην χώρα που έχουν άδειες οπλοφορίας. Μάλιστα ο ένας εξ’ αυτών υπηρετεί στο λιμενικό που κάνει συνεχώς περιπολίες στα χωρικά ύδατα ανάμεσα σε Αφρική και Ευρώπη για λαθρέμπορους ή εμπόρους ναρκωτικών!

Ο αριστερός μπακ Τζέισι Ολιβέρο είναι έτοιμος να ξεκινήσει το πανεπιστήμιο, ο Άαρον Παγιάς είναι ήδη δικηγόρος, ενώ ο Ρόμπερτο Μοντόβιο κάνει κι αυτός πολύ βρόμικη δουλειά, αφού είναι οδοκαθαριστής! Ο Κάιλ Κασκιάρο δουλεύει ως υπάλληλος σε ναυτιλιακή εταιρία, ο έτερος Τσιπολίνα (ο Τζόσεφ) εργάζεται ως λογιστής, ενώ ο Τζέιμι Μπόσιο και ο Έριν Μπαρνέτ μόλις επέστεψαν από σπουδές στην Αγγλία.

Ο Λίαμ Γουόκερ είναι ο μόνος που ζει από την μπάλα εντός νησιού, αφού τσεπώνει περίπου στα τέσσερα χιλιάρικα τον μήνα, από την καλοκαιρινή μεταγραφή του στην Europa, που προκάλεσε αίσθηση. Υπάρχουν και επαγγελματίες. Μη φανταστείτε κάτι σπουδαίο.

Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Τζέιμι Ρόμπα (όνομα κι αυτό) ανήκει στην αγγλική Τορκί κι ο μπακ Σκοτ Γουάιζμαν στην επίσης αγγλική Σκάνθορπ. Ως εκεί. Για τους υπόλοιπους, η μπάλα είναι μόνο το χόμπι, αφού ζήτημα να παίρνουν ένα χιλιάρικο από τους εγχώριους συλλόγους. Κι αυτό όχι πάντα.

Υπάρχει μία σπαρταριστή ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ρόι Τσιπολίνα, ο οποίος την ημέρα που η Λίνκολν πέτυχε τον ιστορικό θρίαμβο επί της Σέλτικ είχε μία άκρως κουραστική μέρα. Από τις 8 ως τις 3 έκανε κανονικά βάρδια στο τελωνείο, πήγε σπίτι, έφαγε, έριξε έναν ύπνο και το βράδυ έπαιξε για τα προκριματικά του Champions League. Κάπως έτσι είναι το ποδόσφαιρο στην χώρα.

Η μεγάλη μάχη για τους παίκτες του Γιβραλτάρ δεν δίνεται στα γήπεδα, αλλά στις κανονικές τους δουλειές. Η μεγαλύτερη δυσκολία σχετίζεται με τα ρεπό που αφορούν τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα. Δεν δείχνουν όλοι οι εργοδότες την ίδια κατανόηση. Ακόμα κι αυτοί που δουλεύουν ως δημόσιοι υπάλληλοι δυσκολεύονται αφάνταστα με τα ρεπό και τις άδειες για ένα πολύ απλό λόγο. Δεν υπάρχουν αντικαταστάτες!

gibraltar-squad-wc-qualifier-november-2016-v-cyprus-copy1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ